Antalya Manavgat Devlet Hastanesi
Antalya Manavgat Devlet Hastanesi Hakkında
Hakkımızda:
Şelale Yolu Üzeri Hastane Cad. / Antalya
Manavgat Devlet Hastanesi, 1960 senesinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde sağlık hizmeti vermeye başlamıştır. İlk hizmete girdiği yıl, sadece 15 hasta yatak kapasitesine sahip bir sağlık merkezi olarak hizmet vermiştir. Kurum o dönem yalnızca bir sağlık merkezi olarak işlev görüyordu. Bölge halkının dahi sağlık ihtiyaçlarını gideremeyecek bir kapasitede olması nedeni ile ele geçen ilk fırsatta büyüme çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde hasta yatak sayısı 40’a çıkarılmıştır.
1985 yılında yeterli büyüme seviyesine yükselen sağlık merkezi, statü değiştirerek bir devlet hastanesi olmuştur. Bu tarihten itibaren Manavgat Devlet Hastanesi olarak hizmetine devam etmiştir. Ancak hastane binası o denli küçüktü ki bu yapılan statü değişikliği halk açısından pek de bir fark oluşturmamıştır. Giderek zorlaşan tedavi imkanları nedeni ile hastanenin hizmet vermesi için yeni bir hizmet binası açılmasına karar verilmiştir. 1999 yılında yapımı tamamlanan yeni hizmet binasına Manavgat Devlet Hastanesi olarak taşınmıştır. Yapılan bu bina dahi yeterli gelmemiş, 2014 yılında yeni bir ek hizmet binası daha devreye sokulmuştur. Hastane hem yeni hizmet binası ile hem de açılan ek hizmet binası ile hasta yatak kapasitesini 100’ e çıkarmayı başarmıştır. 2017 yılında tekrar bir büyüme yoluna giren hastane, toplam 229 hasta yatak kapasitesine sahip olmuştur.
Hastanede görev yapan hekimler, her biri kendi alanlarında uzman olan hekimlerdir. Toplam 56 poliklinik odasında hizmet vermeye devam eden hekimlere, çok fazla sayıda yardımcı sağlık çalışanı da eşlik etmektedir. Hastanede bulunan poliklinik odaları, ameliyathaneler, doğum odaları ve yoğun bakım üniteleri bölge halkının ihtiyacını giderecek kapasitedir. Hastanede ayrıca 7 gün 24 saat acil servis hizmeti de verilmektedir. Manavgat Devlet Hastanesi yönetimi, misyon olarak “sağlıklı birey sağlıklı toplum demektir” anlayışını benimsemiştir. Toplumun sağlığını, bireysel sağlık ile bağlaştırdığı için hastaneye gelen her bireyin, sağlıklı bir şekilde kurumdan ayrılması için elinde geleni yapmaya son derece gayret göstermektedir.