Bebeklerde kötü kokulu kaka, ek gıdaya geçilmesi gibi nedenlerden meydana gelebileceği gibi sindirim sistemi problemlerine de işaret edebilmektedir. Medikal tedavi, diyet ve ilaç değişimi gibi tedaviler bulunmaktadır.

Asimetrik gelişme geriliği, anne karnındaki fetüsün büyüyüp gelişmesi genetik, plasental ve anneye bağlı sebeplere bağlı olarak şekillenir. Gebelikte istirahat ve doğuma dikkat edilmelidir.

Bazen kalıtsal hastalıklarla birlikte dünyaya gelebilen bebeklerin, ilk 1 ay içerisinde takip edilmesi bu nedenle çok önemlidir. İlaç tedavisi, diyet, ilaç değişikliği ve fototerapi gibi tedavi yöntemleri kullanılabilir.

Bebek kusmuğunda kan, pek çok sebebe bağlı olarak gelişebilen ve sık karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Vitamin takviyesi, antibiyotik ve ilaç tedavisi gibi tedavi seçenekleri vardır.

Gece terörü, uykuya daldıktan 1-2 saat sonra, derin uyku evresinde meydana gelirken, engellenemeyen anormal davranış ve hareketlere sebep olur. Tedavi hipnoz, gevşeme terapisi, biofeedback ve bilişsel davranışçı terapilerle uygulanır.