Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi

Nöroloji , Psikiyatri , Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Kardiyoloji , Dermatoloji , Üroloji , Ortopedi ve Travmatoloji , Radyoloji , Dahiliye , Genel Cerrahi , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Kulak Burun Boğaz , Enfeksiyon Hastalıkları , Beyin ve Sinir Cerrahisi , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon , Göğüs Hastalıkları , Acil Servis , Tıbbi Biyokimya , Tıbbi Mikrobiyoloji , Tıbbi Patoloji ...Daha fazla göster
0 Görüş

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Hakkında

Hakkımızda:

Adres:

Yenişehir Mahallesi Dr. Şeref İnal Öz Cad. / Diyarbakır

Yol tarifi, adresi nerede?

Eyyubi Hanedanın kurucusu ve ilk sultanı olan Selahaddin Eyyubi ismi hastaneye verilmiştir.  Kuruluşu Osmanlı zamanına dayanmaktadır. Satın alınan bir evde 25 yataklı bir hastane iken, gelişim sürdürerek bugünkü halini alması sağlanmıştır. Hastane 1936 yılında çıkan yangında tahribat görmüştür. Bir yıl sonra ise göğüs ek bina birimi eklenerek, 75 yataklı olarak yeniden inşa edilmiştir. Devlet hastanesinin 285 kapasitesi vardır. 1962 yılında Numune Hastanesi sahasının içine 100 yataklı doğumevi açılmıştır. Bu alan müstakil olarak hizmet verir. Ertesi yıl ise, 75 yatak kapasiteli olan göğüs ek hizmet binası, başhekimliğe dönüştürülmüştür. 1969 yılından sonra tıp fakültesi hastanesi olarak hizmet verdiği bir dönemde olmuştur. Yatak kapasitesi 400'e çıkarılmıştır.   Devlet hastanesi Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nden sonra en büyük yataklı tedavi veren kurum kimliğine sahiptir.

1982 yılının Ağustos ayında 500 yatak kapasitesi ile bugünkü devlet hastanesine dönüştürülmüştür. Ana bina olarak hizmet veren hastane, 1983 yılında doğumevi ve göğüs hastalıkları hastanesiyle birleştirilmiştir. Böylece tek başhekimlik altında hizmet vermeye başlamıştır. Aynı yılın içerisinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi binası ayrılmıştır. 1987 yılında doğumevi, 1988 yılında ise göğüs birimi binadan ayrılmıştır. Bunla kalmadan 1991 yılında da Çocuk Hastalıkları Hastanesi binadan ayrılmıştır. 10 katlı olmuş ve 500 kapasite sunulmuştur. 2002 yılında oluşturulan proje sayesinde hastanede tam otomasyon sağlanmıştır. Bu da hastanedeki servis, poliklinik ve ambar bölgelerinin birbiriyle iletişim kurmasını sağlamıştır. 2010 yılında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle birleştirilmiştir. 2014 yılının şubat ayında yine devlet hastanesi ve eğitim araştırma hastanesi yeniden ayrılmıştır.

Eski askeri hastanelerden olan kısım, 2020 yılında Dağ kapı Devlet Hastanesi olarak ayrılmıştır. Öncesinde Devlet Hastanesinde ek bina olarak hizmet vermiştir. Çok fazla kişiyi ayakta tedavi etmesiyle adından uzun süre bahsedilmiştir. 585 bin ayakta tedavi yapılması üst sıralara ulaşmasına yardımcı olmuştur. Hastane ülke genelinde de ilk sıralardadır.  Bu sıralama 800 hastane içerisinde gerçekleştirilmiştir.

Hizmetler:

Vitamin, IQ Testi, D Vitamini, Kişilik Testi, Folik Asit, Omega 3, Trigliserid, Serotonin, Demir, Ferritin, Magnezyum, Kreatinin, MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme), B12 Vitamini, Melatonin, Karbonhidrat, Lökosit, Hba1c, Dopamin, Potasyum, E Vitamini, Hemoglobin, Trombosit, C Vitamini, Safra Kesesi Ameliyatı, ALT, Sünnet, Boy Uzatma, Sedimantasyon, EKG, Libido, Beta HCG, Biotin, Eritrosit, Testosteron, NEU, Tokluk Kan Şekeri, Akupunktur, Tomografi, CRP, NLP, Kök Hücre Tedavisi, Nebulizatör, RF, B Vitamini, Bakır, EOS, Kortizon, İşitme Cihazı, Çinko, TSH, Anjiyo, Homeopati, Hemogram, Check Up, İlk Yardım, B6 Vitamini, Bilirubin, EEG, A Vitamini, Progesteron, Kalsiyum, Fosfor, Ultrason, Öfke Kontrolü, Prolaktin, Sodyum, Kegel Egzersizi, Prp, Ürik Asit, Ameliyat, EMG, K Vitamini, Fizik Tedavi, Mamografi, Regresyon, Selenyum, Kolajen, Üre, Geniz Eti Ameliyatı, Laparoskopi, Estradiol, Oksitosin, EMDR, ALP, ASO, Torch, Glutamin, Rehabilitasyon, Manuel Terapi, HBSAG, Klor, Kortizol, Lityum, MPV, PT, MCV, Nefes Egzersizleri, HCT, Serbest T4

Doktorlar

Uzm. Dr. Eyüp Arslan
Enfeksiyon Hastalıkları,