Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hakkında

Hakkımızda:

Adres:

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın Sitesi / İzmir

Yol tarifi, adresi nerede?

İzmir’in 1650’li   yıllarında faaliyet gösteren hastaneler genellikle azınlık hastaneleriydi. İlde bulunan bu azınlık hastanelerinde Türklerin ve Müslümanların sağlık hizmeti almaları için yüksek bedeller ödemeleri isteniyordu. Bu yüzden maddi sıkıntılar yüzünden halk sağlık hizmeti alamıyordu. Ayrıca maddi desteği oluşturanların dahi hangi hastanede tedavi olmak istiyorlar ise o ülkenin konsolosluğundan izin belgesi almaları isteniyordu. Müslüman Türk toplumunun sağlık hizmeti konusunda bu şekilde dara düşürülmesinin ardından Sultan Abdülmecid’in emriyle 1848 yılında İzmir’de bir Türk ve Müslüman hastanesi açılmasının temelleri atılmıştır. Temelleri 1848 yılında atılan hastanenin yapımı, 1851 yılında tamamlanmıştır. Hastane betonarme bir yapıya sahip değildi. İki katlı minik bir hastane olarak hizmete başlamıştır. Hastanede sadece bir hekim, bir de cerrah görev yapmaktaydı. Kurulduğu dönemde hastane 60 yatak kapasitesine sahip olarak hizmet vermekteydi.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1876 yılında yenilenen ve sıfırdan yapılan hizmet binaları ile çalışmalarına devam etmiştir. Hastanenin ilk başhekimi aynı zamanda ülkemizin de ilk başhekimi olan Dr. Mustafa Enver’dir. 1932 senesinde halkın artan nüfusuna karşılık vermemeye başlayan hastanede, geliştirme çalışmaları başlatılmıştır. Hasta yatak kapasitesi tam 300 adete çıkarılmıştır. Daha sonra yeniden 1914 senesinde genişletilme çalışmalarına gidilen hastanede yatak kapasitesi 900’e çıkarılmıştır. Hastanenin adı da bugün olduğu gibi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmiştir. Hastane 2012 yılının sonlarına doğru yeniden genişletme çalışmalarına girmiştir. Bu çalışmalar neticesinde 3 bin 600 metrekarelik açık alana, tam olarak 36 bin metrekarelik kapalı bir alan eklenmiştir. Hastanede bulunan ameliyat odaları ve yoğun bakım ünitelerinde de çoğaltılmaya gidilmiştir.

Hizmetler:

Vitamin, IQ Testi, Hacamat, Renk Körlüğü Testi, Lazer Epilasyon, D Vitamini, Diş Beyazlatma, Kişilik Testi, Folik Asit, Saç Ekimi, Omega 3, Trigliserid, Spiral, Endoskopi, İmplant, Serotonin, Demir, Ferritin, Magnezyum, Kanal Tedavisi, Kolonoskopi, Hamilelik Testi, Kreatinin, MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme), B12 Vitamini, Melatonin, Karbonhidrat, Lökosit, Hba1c, Dopamin, Potasyum, E Vitamini, Hemoglobin, Trombosit, C Vitamini, Safra Kesesi Ameliyatı, ALT, Normal Doğum, Boy Uzatma, Sedimantasyon, EKG, Sünnet, Beta HCG, Biotin, Eritrosit, Testosteron, Libido, NEU, Tokluk Kan Şekeri, Lavman, Kök Hücre Tedavisi, NLP, CRP, Dermapen, Akupunktur, Tomografi, Kürtaj, Alerji Testi, Nebulizatör, Tüp Bebek, RF, Mezoterapi, B Vitamini, Bakır, EOS, Kortizon, Burun Ameliyatı, İşitme Cihazı, Protez Saç, Anjiyo, Çinko, TSH, Hemogram, Kızlık Zarı Dikimi, Homeopati, EEG, Check Up, B6 Vitamini, Bilirubin, İlk Yardım, A Vitamini, Progesteron, Kalsiyum, Fosfor, Katarakt Ameliyatı, Hydrafacial, Botoks, Ultrason, Dudak Dolgusu, Göz Testi, Prolaktin, Öfke Kontrolü, Sodyum, Peeling, Kegel Egzersizi, Prp, Sintigrafi, Ürik Asit, Buz Lazer, Soğuk Lipoliz

Doktorlar

Uzm. Dr. Tolga Çiftpınar
Kadın Hastalıkları ve Doğum,
Ass. Dr. Ahmet Tekeşin
Radyoloji,
Uzm. Dr. Fadıl Elçin
Radyoloji,
Doç. Dr. Mehmet Hicri Köseoğlu
Tıbbi Biyokimya,
Ass. Dr. Heval Selman Özkan
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi,
Uzm. Dr. Aynur Atay
Anesteziyoloji ve Reanimasyon,
Uzm. Dr. Nagihan Karahan
Anesteziyoloji ve Reanimasyon,
Uzm. Dr. Özlem Aydın
Anesteziyoloji ve Reanimasyon,
Uzm. Dr. Ali Ekber İlknur
Kulak Burun Boğaz,
Doç. Dr. Haydar Kazım Önal
Kulak Burun Boğaz,
Op. Dr. Behiç Tümer
Beyin ve Sinir Cerrahisi,
Uzm. Dr. Güneş Nigar Terzi Karaege
Anesteziyoloji ve Reanimasyon,
Prof. Dr. Nurullah Yüceer
Beyin ve Sinir Cerrahisi,
Uzm. Dr. Güngör Yılmaz
Dermatoloji,
Doç. Dr. Hasan Kamil Sucu
Beyin ve Sinir Cerrahisi,
Prof. Dr. Semih Öncel
Kulak Burun Boğaz,