Bozkır Devlet Hastanesi
Bozkır Devlet Hastanesi Hakkında
Hakkımızda:
Yukarı, Fevzi Paşa Cd. No:159 / Konya
Bozkır Devlet Hastanesi, Konya Bozkır ilçesinde 1985 senesinde mevcut hükümet tarafından 25 yatak kapasiteli olarak, vatandaşların yardım ve destekleri ile satın alınan ve devlete bağışlanan arsa üzerine yapımına başlanmıştır. 1987 yılında tamamlanarak, Bozkır Devlet Hastanesi adı ile hizmet sunmaya başlamıştır. 25 tam yatak kapasitesi olan eski hizmet binasında, servis hasta odaları koğuş sisteminde yapıya sahip olduğundan , her hasta odası 8 yatak kapasiteli olarak planlanmıştır. Kullanımda olan hastane binasının zaman içinde ihtiyaçları karşılayamaması üzerine hastaneye, 2006 yılında ek prefabrik binası yapılmış ve hizmet sunmaya başlamıştır.
25 yatak kapasiteli eski hastane 3 katlı olup; kapalı alan 1.660 metrekare, oturum alanı ise 4.450 metrekaredir. Bozkır İlçe Devlet Hastanesi’nin mevcut fiziki koşulları, zaman içerisinde yetersiz gelmiş ve Bozkır ilçesine yeni bir hastane yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu karar doğrultusunda 50 tam yatak kapasiteli yeni hastane binası inşa edilmiştir. Yeni inşa edilen hastane binasının kapalı alanı 14.342 metrekare, oturum alanı ise 3.539 metrekare, arsa alanı 27.394,5854 metrekare olup hastane bulunduğu bölgenin mevcut nüfusuna oranla yapılan en büyük hastanesi olmuştur.
Bozkır Devlet Hastanesi bünyesinde; çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları (dahiliye), kadın doğum ve hastalıkları, anesteziyoloji ve reanimasyon, kulak burun boğaz, diş hekimliği, göz hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji gibi bölümler hizmet vermektedir.
Bozkır Devlet Hastanesi’nin vizyonu; güvenilir ve kaliteli hizmet vermeyi temel ilke edinmiş yönetim anlayışı ile kalite standartlarına uygun; memnuniyet ölçülerini en üst düzeyde yükseltmeyi amaç edinen, toplumun güvendiği, inandığı ve desteklediği bölgenin önde gelen, tercih edilen, en kaliteli ve güven duygusuna dayalı sağlık hizmetleri sunmak olarak ortaya konulmuştur.
Bozkır Devlet Hastanesi’nden hizmet almak için, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ya da Alo 182 hattını kullanarak randevu talebi oluşturulması gerekmektedir.