Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hakkında
Hakkımızda:
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Balcalı / Adana
Balcalı Hastanesi, 1972 yılında Adana’nın Çukurova İlçesine bağlı olarak sağlık hizmeti vermeye başlamıştır. Hastane başlangıçta Çukurova Tıp Fakültesi’nin bünyesine bağlı olarak çalışmıştır. 1973 senesinde Çukurova Tıp Fakültesi, Çukurova Üniversitesi’ne dönüştürülmüştür. Bu aşamadan sonra kurumun ismi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi olarak değişmiştir. Balcalı adının kökü Çukurova Üniversitesi’nin kurulu olduğu Balcalı köyünden gelmiştir. Üniversitenin kampüsü de adını yine bu köyden almıştır.
Balcalı Devlet Hastanesi, gerek bulunduğu il olan Adana halkına gerekse Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan tüm yurttaşlara üstün standartlarda sağlık hizmeti vermektedir. Bu bölgede yaşayan yaklaşık 20 milyon insana sağlık hizmeti sunulmaktadır. Oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan bu bölgenin sağlık alanındaki tüm ihtiyaçları, çok rahat bir şekilde Balcalı Hastanesi tarafından karşılanmaktadır. Hastane kalabalık nüfusa cevap verebilmek adına, 1.000 hasta yatak kapasitesini bünyesinde bulundurmaktadır. Hastanede tüm anabilim ve yan bilim dallarında poliklinik ve klinik hizmeti verilmektedir. Hastane bulunduğu bölgede, 44 ayrı poliklinik dalında günlük ortalama olarak 1.300 hastaya ayakta sağlık hizmeti verilmektedir.
Çukurova Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, bölge halkına dünya standartlarında bir sağlık hizmeti sunmaktadır. Hastanenin bünyesinde bulundurduğu ameliyat odaları tüm cihazları ile tüm operasyonların çok rahat bir şekilde başarı ile geçirilmesini sağlayacak düzeydedir. Hastanede yeterli sayıda ameliyat odaları, yoğun bakım üniteleri ve acil destek odaları bulunmaktadır. Hastanenin oldukça geniş inşa edilmesi, içinde bulunan birimlerde hastaların rahat edebilmeleri adına oldukça avantaj sağlamaktadır. Hastane yönetimi önce hizmet anlayışını kendisine misyon edinmiştir. Bu anlayış ile tüm hasta ve hasta yakınlarının hastanede rahat edebilmeleri için gerekli her türlü detayı düşünmüştür. Hasta odaları genellikle tek kişilik olarak tasarlanmıştır. Her hasta odasında hastaya özel olarak yapılmış banyo ve lavabo bulunmaktadır. Hastalara ikram edilecek yemekler, doktorlarının reçete ettikleri şekilde özel olarak hazırlanıp ikram edilmektedir. Bu konuda hastane yönetiminin yaklaşımı, hasta yakınlarını da düşünen cinstendir. Onlara standart kalitede yemekler ikram edilmektedir.