Radyoloji Bölümü Hakkında

Adres:

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Balcalı / Adana

Yol tarifi, adresi nerede?

Radyoloji,  hastalıkların teşhis edilmesi için, vücudun iç yapısının görüntülendiği tıbbi uzmanlık alanı olarak tanımlanmaktadır. Radyoloji bölümünde ayrıca bazı hastalıkların girişimsel tedavileri de uygulanmaktadır. Radyolojide uygulanan tanı ve tedavi uygulamalarında radyasyon, yüksek frekanslı ses dalgaları ve güçlü manyetik alanlardan yararlanılmaktadır. Tıpta radyoloji şeklinde adlandırılan bu bölüm, halk arasında görüntüleme veya röntgen bölümü olarak da bilinmektedir. 

Radyoloji Bölümü Ne Yapar?

Vücut iç dokularında veya organlarda meydana gelen hastalıklar, radyolojik görüntüleme teknikleri ile teşhis edilmektedir. Hastanelerde yer alan radyoloji bölümleri, tanısal ve girişimsel olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tanısal radyoloji bölümünde hastalıkların teşhis edilmesi sağlanırken, girişimsel radyoloji bölümünde ise hastalara cerrahi müdahale yapılmadan tedaviler gerçekleştirilmektedir. Girişimsel radyoloji bölümünde; beslenme tüplerinin takılması, stent uygulamaları, anjiyografi ile damar içinin görüntülenmesi, biyopsi uygulamaları gibi operasyonlar uygulanmaktadır. 

Radyoloji bölümünde görev yapan uzman hekimlere radyolog unvanı verilmektedir. Radyologlar, doğrudan hasta kabulü yapmazlar. Belirli şikayetlerle hastanenin ilgili bölümlerine başvuran hastalar, bu alanda görev yapan uzman hekim tarafından radyoloji bölümüne sevk edilirler. Radyoloji, bazı hastanelerde tüm bölümlere bağlı olarak hizmet verdiği gibi, bazı hastanelerde ise yalnızca tek bir bölüme bağlı olarak çalışma yapabilmektedir. Ülkemizde neredeyse tüm hastanelerde radyoloji bölümü bulunmaktadır. 

Radyoloji Bölümünde Uygulanan Tanı Yöntemleri Nelerdir?

Radyoloji bölümlerinde uygulanan tıbbi görüntüleme yöntemleri, vücut iç yapılarında meydana gelen hastalıkların teşhis edilmesi ve kesin tanı konulması amacıyla kullanılmaktadır. Meme kanseri, sinir sistemi , kas iskelet sistemi, baş boyun, kemik ve akciğer hastalıklarının teşhisinde bu alanda uygulanan görüntüleme yöntemlerinden yararlanılmaktadır. Bu alanda radyoloji uzmanı tarafından kullanılan yöntemler; Manyetik Rezonans görüntüleme (MR), Bilgisayarlı Tomografi (BT), Pozitron Emisyon Tomografisi (PET/CT), Anjiyografi, Röntgen, Floroskopi, Mamografi, Ultrasonografi  şeklindedir.

Hizmetler:

NLS, Bebeklerde Kalça Ultrasonu, Toraks BT, Doppler Ultrason, Renkli Doppler, 4 Boyutlu Ultrason, Akciğer Grafisi, Mamografi, EMG, Tomografi

Hastalıklar:

İç Varis, Bebeklerde Pamukçuk, Mikozis fungoides, Akciğer Hastalıkları

Anlaşmalı Kurumlar:

Acıbadem Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta, Ankara Sigorta, Axa Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Groupama Sigorta, Güneş Sigorta, Ergo Sigorta, Eureko Sigorta, Mapfre Sigorta, Halk Sigorta, İş Bankası

Radyoloji Doktorları

Ass. Dr. Tuncay Duman
Radyoloji,
Uzm. Dr. Hüseyin Tuğsan Ballı
Radyoloji,
Ass. Dr. Şeyda İlhan
Radyoloji,
Prof. Dr. Süreyya Soyupak
Radyoloji,
Prof. Dr. Mahmut Oğuz
Radyoloji,
Prof. Dr. Yunus Kenan Bıçakçı
Radyoloji,
Ass. Dr. Seda Nida Çiçekçi
Radyoloji,
Ass. Dr. Ayyuş Yeliz Annaç
Radyoloji,
Ass. Dr. Aylin Güneşli
Radyoloji,
Prof. Dr. Mehmet İnal
Radyoloji,
Doç. Dr. Figen Bezirgan Binokay
Radyoloji,
Ass. Dr. Ayşe Bolat
Radyoloji,
Doç. Dr. Kairgueldy Aikimbaev
Radyoloji,
Prof. Dr. Erol Aksungur
Radyoloji,
Ass. Dr. İsa Göktürk Balcı
Radyoloji,