Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi
Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Hakkında
Hakkımızda:
Yenikent Mah. Piri Reis Cad. No. 28 / Eskişehir
Eskişehir Diş Hastanesi, 1978 yılında bir sağlık dispanseri olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2005 yılına kadar sadece dispanser olarak hizmet veren kurum, 2005 yılında SSK’dan devralınarak T.C. Sağlık Bakanlığı’na devredilmiştir. 2005 Şubat ayında gerçekleştirilen bu değişiklik, dispanserin isminde de değişikliğe neden olmuştur. Bu tarihten itibaren kurum Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmetine devam etmiştir. 2009 yılında Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılışı yapılan yeni hizmet binasına geçiş yapmıştır. Hastane yeni hizmet binası yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik bir alana inşa edilmiştir. Yalnızca bir diş hastanesi olduğu düşünüldüğünde, Eskişehir Diş Hastanesi oldukça büyük bir alana sahiptir. Hastanede tam 100 poliklinik odası bulunmaktadır. Bunlardan 1 tanesi özel gereksinimli vatandaşlar düşünülerek oluşturulmuştur. Hastanede 1 tane de ameliyat odası bulunmaktadır. Klinik hizmetlerinin de verildiği hastanede, 6 adet hasta yatak kapasitesi bulunmaktadır.
Hastanede hastaların rahat edebilmesi için her ince ayrıntı düşünülmüştür. Hastane merkezi sistem kullanılarak ısıtılmaktadır. Yaz aylarında da klima kullanılmadan yine bu sistemler ile soğutulmaktadır. Hastanede bulunan poliklinikler son derece teknolojik cihazlar ile donatılmıştır. Hasta odaları da aynı şekilde, hastaların ve yakınlarının konforu ön planda tutularak dizayn edilmiştir. Hastaların bunaldıkları zaman açık havada gezinmeleri ve bir şeyler atıştırmaları için hastanenin bünyesine ait bir de kafeteryası da bulunmaktadır. Hastane bahçesi 100 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Bulunan kafeteryanın 37 metrekarelik bir alanı ise yalnızca hekim ve yardımcı sağlık çalışanları için hizmet vermektedir.
Hastanede 1 dijital tomografi, 4 dijital panoramik röntgen, sefalometrik röntgen ve 3 tane de periapikal diş röntgeni bulunmaktadır. Son teknoloji ürünü olan bu cihazlar ile hekimler hastaların ağız ve diş sağlığı konusunda yaşadıkları problemleri teşhis etmektedir. Hastanede bu anlamda son teknolojinin tercih edilmesi, teşhisi kolaylaştırmakta ve erken tedavi olanağı sağlamaktadır. Yine bu cihazlar ile pek çok yanlış teşhis nedeniyle hastaların mağduriyet yaşaması ihtimali minimize edilmektedir.