Işık Dolgusu Nedir?
Kişilerdeki göz altı sorunları nedeniyle yapılan ışık dolgusu tedavisi, etkili sonuçlar veren cerrahi bir müdahaledir.
Işık dolgusu, farklı gözaltı sorunları üzerinde etkili sonuçlar veren cerrahi bir müdahaledir. Kişilerde benzer ya da değişik göz altı sorunları görülebilmektedir. Bu gözaltı problemleri ise alt göz kapağının ya genetik açıdan ya da dış etkenler nedeniyle edilgen biçimde kalitesini kaybetmesi ile ortaya çıkmaktadır. İşte kişilerin bu göz altı bölgelerindeki türlü sorunlarını ortadan kaldırıp yenilemek için bazı hyaluronik asit bazlı olan dolgu maddeleri ile işlem yapılmaktadır. Tabii neticeler elde edilmesine oldukça yardımcı olan ve harika bir çözüm sunan göz altı ışık dolgusu tedavisi, bir yandan da en güvenilir yöntemdir. Söz konusu ışık dolgusu işlemlerinde kullanılmakta olan hyaluronik asit bazlı ışık dolgularının kişideki kalıcılık süreleri ise ortalama olarak 9-12 ay kadardır.
Gözaltı ışık dolgusu işlemi, kişilerde istenen doğallıkta bir sonuç elde edilmesini sağlamaktadır. İşlemler ve iyileşme süreci tamamlandığı zaman kişi, elde ettiği görünümü ile kendini tazelenmiş ve yenilenmiş gibi hisseder. Kişinin yüzünde yapmacık bir görünüm yerine doğal bir görünüm ve taze bir cilt oluşmasını sağlar.
Göz altı ışık dolgusu enjekte edilmesi, kişinin cilt dokuları altındaki hidrasyon düzeylerini artırır. Aynı zamanda ciltteki rengi tazeler ve güzelleştirir. Bununla beraber cildin sertlik, esneklik ve pürüzsüzlük seviyelerini çoğaltarak ışığın da çok daha iyi bir biçimde yansıtılmasını sağlayan etkili bir tedavi yöntemidir.
Işık Dolgusu ile Çözüm Bulunan Gözaltı Sorunları
Işık dolgusu ile çözüm bulunan gözaltı sorunları hem kadın hem erkeklerde türlü nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Söz konusu göz altı sorunları ise yalnızca kadınların değil, aynı zamanda erkeklerin de morluk, torbalaşma vb. nedenlerden dolayı çökmüş görünümdeki gözaltlarına sahip olmalarına yol açar. Bu göz altı görünümleri ise kişilerde estetik açıdan kaygı meydana gelmesine de neden olur. İşte bu problemlere de ışık dolgusu tekniği ile pratik ve hızlı iyileşme gösteren bir çözüm getirilmiştir. Söz konusu teknik sayesinde şu sorunlar tek seferde ortadan kalkabilir:
- Gözaltı şişlikleri,
- Göz altı torbaları,
- Göz altı morlukları,
- Göz altında kararma,
- Gözaltı esnekliğinin kaybedilmesi,
- Yaşa bağlı oluşan gözaltı problemleri.
Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?
Göz altı ışık dolgusu işlemi için uygulanan teknik, diğer tip dolgu tekniklerine nazaran bazı farklılıklar gösterir. İşlem için yapılan ışık dolgusu tekniği kişinin derisinin alt kısmına üzerine uygulanan bir tekniktir.
Işık dolgusu uygulanırken bu dolgu oldukça yavaş yavaş verilmelidir. Kişi, bu işlem sırasında hiçbir şekilde ağrı hissetmez. Çünkü ışık dolgusu işleminin öncesinde kullanılan anestezik madde, dolgu yapılacak uygulama bölgesi üzerine sürülür. Ayrıca kullanılan jelin yapısında da anestezik bir madde bulunduğundan dolayı uygulamanın ardından da bir ağrı hissedilmemektedir. Bu ışık dolgusu tekniği hem kadına hem de erkeğe uygulanabilen bir tekniktir. Hatta son senelerde erkekler için metroseksüellik kavramı kendine büyük bir yer edinmeye başlamış ve ışık dolgusu yaptıranlar içerisinde erkeklerin sayısı da oldukça artmıştır.
Göz Altı Işık Dolgusu Öncesi ve Sonrası
Göz altı ışık dolgusu öncesi ve sonrası olmak üzere iki süreçten bahsedebiliriz. Öncesi süreç, genellikle kişinin belli göz altı sorunlarından dolayı yakınma dönemi ile başlar. Sonrası ise iyileşme süreci olarak ifade ettiğimiz dönemdir ki; bu süreçte yapılması ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalara hassasiyetle riayet etmek gerekir. Genelde gözaltı ışık dolgusu yaptıranlar için öncesi ve sonrası süreç şu şekildedir:
Işık Dolgusu Öncesi Süreç
- Gözaltı ışık dolgusu işlemine başvuran kişiler için öncesindeki süreç, genellikle türlü göz altı sorunları ile başlar.
- Bu süreçte kişinin göz çevresinin parlaklığını, canlılığını, esnekliğini ve pürüzsüzlüğü kaybettiği görülür.
- Bu sorunlara bazen gözaltı morarmaları, kararmaları, torbaları veya gözaltı dolgunluğunun yitirilmesi gibi problem eşlik eder.
- Kişinin görünümünü etkileyen bu sorunlar, genellikle estetik kaygılara dönüştüğünde de ışık dolgusu işlemine karar verilir.
Işık Dolgusu Sonrası Süreç
- Işık dolgusu uygulaması sonrasındaki iyileşme süreci genel olarak hızlıdır.
- Tedavinin olumlu sonuçları, genelde hemen görülür.
- Pek çok kişi aynı gün itibariyle günlük yaşantısına (işine, okuluna vb. sorumluluklarına) hemen geri döner.
- Işık dolgusu işleminin ardından ilk birkaç gün boyunca şişlik ve hafif morarmalar görülebilmektedir.
- Şişlikleri azaltabilmek amacıyla kişi, birkaç saat süresince bölge üzerine nazik şekilde soğuk kompres uygulaması yapabilir.
- Işık dolgusundan sonra kişiler, minimum 6 saat kadar işlem bölgesine dokunmamalıdır. Söz konusu süre bitiminde ise bölgeyi ovalamak değil, hafif şekilde suyla yıkamak gerekmektedir.
Gözaltı Işık Dolgusu Yan Etkileri
Gözaltı ışık dolgusu yan etkileri, genelde uzun süreçte değil de kısa zaman içinde ortaya çıkabilen geçici etkilerdir. Kızarıklık ve şişme gibi belirtiler gözlense de bu etkiler, yalnızca işlemin hemen sonrasında görülür, dolayısıyla geçicidir. Fakat bunlarla birlikte kullanılan dolgunun cilt altında kütleler halinde çökmesi ve nadir de olsa görme kayıplarının da yaşanabildiği kaydedilmiştir. Tabii burada istenen verimin alınabilmesi ve beklenmedik bir yan etki görülmemesi için uzman bir doktor ile çalışmak çok önemlidir.
Göz altı dolgusu, kişinin gözaltı bölgesine ince kanüller yardımı sayesinde uygulanır. Bu noktada da işlemi yapan hekimin deneyimi çok önemlidir. Işık dolgusunun uygulama bölgesi üzerine çok yavaş bir biçimde tatbik edilmesi gerekir. Bu şekilde yapıldığı sürece kanülle uygulanmış olan dolgu sonrasında morluk riski neredeyse yok denecek şekilde azdır. İşlemin ardından hafif şekilde ödem meydana gelebilir. Ama bu durum da ortalama 7 ila 14 gün kadarlık bir sürede ortadan kalkar.
Işık Dolgusu ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Göz altı ışık dolgusu zararları neler?
Işık dolgunun içeriğinin ana maddesi hyaluronik asittir. Söz konusu madde, aslında insan vücudunda üretilen, yani insan vücudunda mevcut olan bir maddedir. Hyaluronik asit, temelde vücut içerisinde de üretilmekte olan bir madde olduğundan dolayı herhangi alerjik türde bir özelliği yoktur ve bariz şekilde bir yan etkisi de olmamaktadır. Olası zararlar ve yan etkiler şu şekilde sıralanabilir:
- Yalnızca enjeksiyon bölgesinde 2-3 gün kadar devam eden kızarıklık olabilir.
- Nadir de rastlansa yine enjeksiyon yapılan bölge üzerinde 2 ila 3 hafta kadar devam eden bir morarma durumu olabilir.
- Çok nadiren de olsa enfeksiyon sorunları yaşanabilir.
- Çok nadir de olsa enjekte edilen dolgunun kütleler halinde cilt altında çökmesi ve görme kaybı da yaşanabilir.
Gözaltı ışık dolgusu sonrası şişlik olur mu?
Göz altı ışık dolgusu işleminin ardından ilk birkaç gün kadar kişinin göz çevresinde morarma ve şişlik gibi belirtilere rastlanabilir. Ancak bu şikâyetler geçicidir. Şişliklerin azaltılabilmesi açısından kişiler, uygulama bölgesine hafif ve nazik bir şekilde soğuk kompres yapabilirler.
Göz altı morlukları ışık dolgusu ile geçer mi?
Gözaltı ışık dolgusu işlemi, genellikle türlü gözaltı sorunu yaşayan kişiler tarafından yaptırılmaktadır. Göz altı ve çevresinde genellikle çok sık biçimde rastlanan ve kimi genetik kimi de dış etkenlere bağlı şekilde ortaya çıkan sorunlardan biri de morluklardır. Türlü nedenlerden dolayı gözaltı dokusunda pigmentler azalır ve morluk, kararma, canlılığını-tazeliğini yitirme gibi cilt rengi sorunları ortaya çıkar. Işık dolgusu uygulaması da bu morlukların ortadan kalkması için geliştirilmiş ideal bir yöntemdir.
Göz altı ışık dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler?
- Enjeksiyon işlemi ardından ilk bir gün süresince çok hareket edilmemesi tavsiye edilir.
- Yapılan dolgunun iyice yerleşebilmesi amacıyla kişi, düz pozisyonda durmaya çalışmalıdır.
- Egzersizler ya da yorucu olabilecek aktiviteler, 24 saat kadar ertelenmelidir.
- Makyaj için 1 hafta uzak durulması gerekmektedir. 1 hafta sonrasında hafif makyaj yapılmaya başlanabilir.
- İlk birkaç günlük dilimde enjeksiyon bölgesi üzerinde kızarıklık, morluk, şişlik vb. şikâyetler görülebilir. Bu durumda buz kompresi, şişliklerin azaltılması adına uygulanabilir.
- Dokular oldukça hassas durumda olacağı için operasyon sonrası ilk birkaç hafta süresince hem güneşten hem de peeling gibi işlemlerden uzak durulması önemlidir.
Göz altı ışık dolgusu nedir?
Türlü gözaltı sorunları ve morluk gibi şikâyetler için özel bir şekilde uygulanan (aslında vücutta da üretilmekte olan) hyaluronik asit içerikli dolgunun göz çevresinde ilgili alanlara enjekte edilmesi yöntemidir. Kişilerin gözaltı ve çevresi sorunları için geliştirilmiş olan bu jel yapısındaki ışık dolgusu içeriğinde hyaluronik asit ve gerekli besin maddeleri vardır.
Işık dolgusu yaptıranlar ne istiyor? Işık dolgusu ne işe yarar?
Işık dolgusu yaptıranlar, farklı etkenlere bağlı olarak yaşadıkları gözaltı problemlerini ortadan kaldırmak için ışık dolgusu yöntemine başvururlar. Çünkü ışık dolgusu ile yapılan enjeksiyon içeriğinde gözaltındaki morlukları, kararmaları, torbalaşmayı, çöküklüğü vb. sorunları ortadan kaldırabilecek jel maddeler bulunmaktadır. İçeriğindeki maddeler sayesinde ışık dolgusu uygulaması, farklı genetik ya da dış etkenlere bağlı gelişmiş göz altı problemlerini ortadan kaldırmaya yarar.