Jawline Nedir?

Çeneden kulağa kadar olan bölgeye verilen isim olan jawline, ayrıca bu bölgeye uygulanan estetik ve tedavi yöntemidir.

Jawline, kişinin çenesinden kulağının uç kısmına kadar uzanan bölüme verilen isimdir. Jawline yani çene dolgusu, bu bölgeye dolgu işlemi uygulanarak bu bölgedeki yüz hatlarının vurgulanması için yapılan işlemdir.

Amaç çene hattının belirginleştirilerek daha şık ve estetik bir görünüm kazanmasıdır. Hem bayanlar hem de erkekler için uygun olan bu işlem son senelerde erkekler tarafından da sık sık yaptırılmaktadır. Yüz kemik hatlarının belirginliği erkeklerde daha estetik ve şık bir görünüme sebep olmaktadır. Bu sebeple özellikle çene bölgesindeki kemik uçları doldurularak bölge daha belirgin ve keskin bir hale getirilebilir.

Jawline Nasıl Yapılır?

Jawline, İngilizce kökenli bir kelime olup kişinin çene kemiğinin oluşturduğu hatlara verilen isimdir. Estetik merkezlerinde veya hastanelerde estetik cerrahları tarafından yapılan çene dolgusu işlemi jawline adı verilen bölgenin daha yumuşak ve düz bir görünüme sahip olmasını sağlar.

Öncelikle hastanın çene boşlukları belirlenir ve çene hatlarının daha düz ve yumuşak bir görünüm kazanması için kullanılacak olan dolgu türüne ve miktarına karar verilir. Bu işlemdeki en önemli detaylardan biri işlem sonucunda aşırıya kaçmayan ve çenenin işlevselliğini bozmayan doğal bir görünüm elde edilmesidir.

Çene Dolgusu Yaptırmanın Avantajları

Çene dolgusu yaptırmanın en büyük avantajı kişinin cerrahi bir işleme gerek kalmadan istediği görüntüye ulaşabilmesidir. Cerrahi müdahaleler anestezi ve iyileşme süresi gerektirirken, çene dolgusu daha basit ve hızlı bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kişi bir operasyon geçirmek zorunda kalmadan, işlem sonrasında günlük hayatına devam edebilmektedir. Çene hattında elde edilen yeni görüntünün beğenilmemesi durumunda da dolgunun kalıcı bir yöntem olmaması ve belli bir süre sonra etkisini kaybedecek olması avantaj sağlamaktadır.

İşlem sonrası hasta herhangi bir acı veya rahatsızlık duymaz ve günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. İşlem bölgesinde ufak kızarıklık ve şişlikler meydana gelse de bunlar bir veya iki gün içerisinde tamamen ortadan kaybolur ve çene kemikleri yeni halini almış olur. Operasyon sonrasında yapılan işlemin beğenilmemesi durumunda düzeltilmesi mümkündür. Aynı zamanda işlemin ortalama 9 ay içerisinde kalıcılığını yitirecektir. Bu sebeple işlemin belli aralıklar ile tekrarlanması gerekebilir.

Çene Dolgusu Öncesi Sonrası

İşlem öncesinde çenede şekil bozuklukları görülebilmektedir. Bunlar çene büyüklüğü ya da çene küçüklüğü, çene ucunun olması gerekenden geride olması, sarkan çene altı derisi, orantısız görünüm, çene hattının belirsiz olması gibi görünüşü ve işlevselliği olumsuz yönde etkileyen unsurlar olabilir.

Böyle yüz şekillerine sahip kişiler genellikle daha estetik bir profile sahip olmak için çene dolgusu yaptırmak üzere doktorlara başvurmaktadırlar. Çene dolgusu işlemi yapıldıktan sonra ise kişi daha simetrik, belirgin bir çene hattına ve yüze daha uygun bir çene formuna kavuşmaktadır. Kişi işlem sonrasında daha genç ve zayıf bir görünüme kavuşmakta, aynı zamanda daha oval bir çene hattına sahip olarak altın oranı yakalamaya daha çok yaklaşmakta ve daha çekici bir görünüme ulaştırmaktadır.

Çene, kişinin yüz hatlarını çerçeveleyen ana bölge olduğundan dolayı yüzün karakterini belirlemede de son derece önemlidir. Çene hatlarının değişmesi kişinin yüzünde ciddi farklılıklara yol açabilir. Asimetrik bölümler çok daha estetik bir görünüme kavuşurken aynı zamanda yüz hatları da daha belirgin hale gelir. Genellikle yüz hatları çok sert ve kemikli olan bireyler bu hatları biraz daha yumuşatmak için bu yönteme başvurmaktadırlar.

Makaleyi faydalı buldun mu?
0
0
Makeleyi Paylaşın

Jawline ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Jawline ne demek?

İngilizce’de yüzün çene bölümündeki belirgin çizgiye jawline adı verilmektedir. Jawline yüzümüzün çene köşesinden, ucuna kadar olan bölümünü kapsamaktadır. Bu belirgin çene hattı görüntüsü kişiye daha hoş bir profil kazandırmaktadır. Bu görünüme kavuşmak isteyen kişiler tarafından son zamanlarda öne çıkan estetik trendlerinden biri olan çene dolgusuna sık sık başvurulmaktadır. Çene dolgusuyla çene köşeleri ve çizgileri belirginleştirilmektedir. Daha çok çenesinde hacim eksikliği olan veya farklı şekil bozukluklarına sahip kişilerin, çene hattının belirsiz olması nedeniyle olduğundan daha kilolu görünen kişilerin ve yuvarlak yüz şekline sahip kişilerin tercih ettiği çene dolgusu, yüzü daha belirgin, orantılı ve keskin bir şekle ulaştırmaktadır. Bu ulaşılan yeni çene hattıyla kişiler daha estetik, daha çekici ve daha güçlü bir görünüm kazanmaktadırlar.

Int. Dr. Sinem Köse

Çene dolgusu fiyatları nedir?

Çene dolgusu fiyat skalası işlemin yaptırıldığı kuruma göre değişkenlik göstermektedir. Çenede işlevsel bir bozukluk olmadığı takdirde işlem SGK tarafından karşılanmamaktadır. Estetik ameliyatlar ihtiyaç sebebi ile değil kişinin tercihi üzerine yapılan ameliyatlar olduğundan dolayı sosyal sigorta kurumları bu işlemleri karşılamasa da bazı özel sigortalar bu işlemleri kapsayabilmektedir. İşlemin yapılacağı klinik, hastane veya doktorun fiyat politikasına göre işlem fiyatları değişebilir. İşlem esnasında farklı tip dolgular kullanılabilir. Aynı zamanda her bireyin ihtiyacı olan dolgu ölçüsü de kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple işlem için herhangi fix bir fiyat belirlemek mümkün değildir. Fiyatları, dolgu malzemelerinin ücretleri ve işlem ücretlerinin birleşimi belirlemektedir.

Int. Dr. Sinem Köse

Çene dolgusu nasıl yapılır?

Çene dolgusu işlemi öncesinde, her estetik müdahale öncesinde olduğu gibi yüzün her açıdan fotoğrafları çekilerek gereken değerlendirmeler yapılır. Çeşitli açılardan çekilen bu fotoğraflar incelenerek kişinin yüz yapısı ve çene hattı belirlenerek dolgu uygulaması yapılacak yerler tespit edilir. İhtiyaca göre uygulanması gereken dolgu miktarına karar verilir. Normalde anestezi uygulaması yapılmayan işleme hastanın talebine göre lokal anestezi yapan kremler kullanılabilerek başlanır. Enjeksiyon içeriği olarak olabildiğince sert dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Hyaluronik asit, polimer, kişinin kendi vücudundan elde edilen yağ hücreleri, kalsiyum hidroksiapatit gibi çeşitli içeriklerden oluşan dolgunun cilt altına enjekte edilmesiyle işlem tamamlanır. Enjeksiyon işlemi sonucunda daha belirginleşmiş bir çene hattına ulaşılmaktadır.  İşlemin sırasında etkisini gösteren bir uygulama olsa da kesin sonucu görebilmek için 1 hafta ile 10 gün arasında beklenmesi gerekmektedir. Kişinin cilt yapısına göre işlem sırasında küçük kızarıklıklar oluşabilir, ancak bunlar da kısa süre içinde iyileşecektir.

Int. Dr. Sinem Köse