Kemalpaşa Devlet Hastanesi
Kemalpaşa Devlet Hastanesi Hakkında
Hakkımızda:
Kırovası Küme Bulvarı, 8 Eylül Mah., 8/1 Sok. / İzmir
Hastane, İzmir Kemalpaşa ilçesi Sağlık Tesislerini Koruma Geliştirme Yapma ve Yaşatma Derneği adı altında kurulmuştur. 2002 yılında İzmir Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nden hastanenin inşaatının zemin durumunun araştırılması talebi ve Kemalpaşa Belediyesi’nden inşaat proje ruhsatı talep edilmesi ile hastanenin temelleri atılmıştır. Dernekten, Sağlık Bakanlığı’na devri 15 Aralık 2006 tarihinde yönetim kurulu kararı ile gerçekleşmiştir.
Kemalpaşa Devlet Hastanesi, 5 bin 665 metrekare arazi üzerine kurulmuştur. Yapının taban alanını oluşturan ana bina 658 metrekare üzerine, bodrum kat hariç 7 kat olarak inşa edilmiştir. Hastaneye 2010 yılında ise ek bina olarak poliklinikler bölümü yapımına başlanmıştır. Hastanenin kapalı alanı ise 7 bin 523 metrekareden oluşmaktadır.
Kemalpaşa Devlet Hastanesi; 50 yataklı, 2 ameliyathane, 1 doğumhane servisi, 23 poliklinik, 24 uzman hekim, 3 diş hekimi ve sağlık personeli ile hastalara hizmet verilmektedir. Ağrı polikliniği bulunan hastanede, kronik ağrı ve sebebi bulunmayan şiddetli ağrıların tanı ve tedavisi yapılmaktadır. İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), Kemalpaşa halkına ve çevre ilçelere hizmet vermektedir.
Hastanenin yoğun bakım birimi, birinci düzey erişkin yoğun bakım olarak hizmet vermektedir. Yoğun bakım ünitesi toplamda 5 yatak kapasitesine sahiptir. Evde sağlık hizmeti veren hastane, uzman hekimler tarafından konulmuş tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde, kişinin bulunduğu ev ortamında, muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmeti verilmektedir. Hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler, evde sağlık hizmetleri tarafından hasta yakınlarına anlatılmaktadır. Hastanın bakım süreçleri hakkında bilgilendirme ile hastalık ile alakalı ilaç ve materyallerin evde kullanımı da hastanın bakımını üstlenen kişilerle paylaşılmaktadır. Hastanenin iletişim numarası ya da 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu oluşturulmaktadır.