Medikal Cilt Bakımı Nedir?
Medikal cilt bakımı, cilt üzerinde birikmiş olan yağ, makyaj atıkları, siyah nokta gibi sorunların kaldırılması işlemidir.
Medikal cilt bakımı uygulaması, dermokozmetik birtakım ürünler kullanılarak gerçekleştirilen, kişinin cildinin yeniden canlılık kazanması; cilt üzerinde birikmiş olan yağ, makyaj atıkları, siyah nokta gibi sorunların kaldırılması; ayrıca ciltteki solgun görüntüye yol açan faktörlerden arındırılabilmesi için yapılan işlemlerden oluşur.
Medikal cilt bakımı, kimyasal olan bir uygulama tipi değildir. Bu yüzden erkek ve kadın olmak üzere tüm hastalar için uygulanabilir. Güzellik ve bakım merkezlerinde yapılan bu cilt bakımı uygulaması, ortalama olarak 1 ila 1,5 saatte tamamlanmaktadır. Bu zaman zarfında sırasıyla kişilere şu işlemler uygulanarak medikal cilt bakımı yapılır:
- Temizleme işlemi,
- Peeling işlemi,
- Ozon ve buhar işlemleri,
- Komedon temizliği işlemi,
- Yüksek frekans İşlemi,
- Serum uygulaması işlemi,
- Maske işlemi,
- Kremleme işlemleri,
- Yüz masajı işlemi.
Medikal cilt bakımları, profesyonel tedavi ve bakım ürünleri kullanılarak uzman bir kişi tarafından, klinik ortamında gerçekleştirilen etkili ve başarılı cilt bakımı uygulamalarıdır. Kişiler, günlük cilt bakım işlemlerini kendi başlarına yaparken, medikal cilt bakım işlemlerini ise periyodik şekilde ilgili merkez ve kliniklerde yaptırmalıdır. Medikal cilt bakımları, kişinin cilt sağlığı ve korunabilmesi açısından oldukça önemli olmaktadır.
Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?
Medikal cilt bakımı yapılmasının nedeni, türlü cilt sorunlarının kaldırılıp olumlu etkilerin yaratılmasıdır. Medikal cilt bakımı sayesinde şu olumlu sonuçların elde edilmesi hedeflenir:
- Cilt üzerinde yeniden canlılık sağlanması,
- Ciltte birikmiş yağların ortadan kaldırılması,
- Cildin siyah noktalardan arındırılması,
- Ciltte biriken makyaj kalıntılarının yok edilmesi,
- Cildin solgun olmasına yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması,
- Cildin nem düzeyinin artırılması,
- Cildin üst katmanının daha sağlıklı ve daha canlı şekilde görünmesidir.
Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Medikal cilt bakımı yapılışı, belli bazı adımlar izlenerek gerçekleştirilir. Bakım için takip edilen adımlar şu şekildedir:
- İlk olarak kişinin cildi, bu bakım için uygun bir duruma getirilir. Bunun için temizlik işlemi uygulanır.
- Makyaj ve kir gibi kalıntılardan arındırılıp temizlenen cilt, sonrasında tonik kullanılarak silinir.
- Tonik ardından ise peeling işlemi uygulanarak hücreler, kişinin cildi üzerinden arındırılır.
- Arındırılmış olan cilt, sonrasında yapılacak buhar banyosu esnasındaki temizleme adımlarının daha kolay bir şekilde yapılabilmesi amacıyla yumuşatılır.
- Buhar ile beraber yumuşama sağlanan cilt ile açılmış gözenekler üzerindeki siyah noktalar temizlenir. Ayrıca deri altında bulunan yağ bezeleri de deriden arındırılıp çıkartılır.
- Bu adımlar ardından cilt, tamamıyla kitli görünümünden arındırılmış olur. Akabinde cilt, jel uygulaması yapılarak yatıştırılmaktadır.
- Sonrasında radyofrekans ve tonik uygulaması ile beraber deri üzerinde sıkılaşma sağlanır; bu esnada gevşemiş durumdaki deri de toparlanır.
- Bu noktaya kadar gerçekleştirilmiş işlemlerin uzun vadeli ve kalıcı olabilmesi, başarılı sonuçlar getirebilmesi için kişinin derisine özel tip bir maske uygulaması yapılır. Belli bir zaman kadar ciltte bekletilmiş olan maskenin ardından cilt iyice temizlenir.
- Temizlenen maske ardından kişinin cildine, gereksinimine uygun şekilde destekleyici nemlendirici ve serumlar ile beraber masaj yapılır.
- Son olarak güneş kreminin cilde sürülmesi adımı ile cilt bakım uygulaması tamamlanır.
Medikal Cilt Bakımı Sonrası
Medikal cilt bakımı sonrası süreç ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şekildedir:
- Medikal cilt bakımı sonrası, kişideki olası cilt sorunlarına karşı önlem alınmış olur.
- Güneşten gelen zararlı etkiler, hava kirliliği, türlü dış faktörler, hava değişiklikleri gibi farklı ve yıkıcı etkilere karşı kişinin cildi daha dayanıklı bir şekle getirilmiş olur.
- Medikal cilt bakımı sonrası, kişinin günlük olarak yapacağı cilt bakımları, çok daha etkili sonuçlar vermeye başlar.
- Doğru zamanlamada, doğru adımlar uygulanarak ve doğru ürünler kullanılarak gerçekleştirilen medikal cilt bakımı sonrası deri altında olan sorunlar, çabuk ve etkili şekilde çözüme ulaşmış olur.
- Medikal cilt bakımı sonrası kişinin cildi, tamamıyla ve derinlemesine bir şekilde temizlenmiş olur. Ciltteki gözenekler tamamen temizlendiği gibi sıkıştırılabilir. Ayrıca deri üzerinde bir elastikiyet kaybı yaşanmaması da, uygulanan frekans ile sıkılaştırma işlemi sayesinde sağlanır.
Medikal Cilt Bakımı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Medikal cilt bakımı fiyatları nasıldır?
Medikal cilt bakımı fiyatları, işlemin yapılacağı merkeze ve şartlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu bakım işlemlerinde, her hasta üzerinde farklı bakım ürünleri kullanılabilir. Ayrıca kişinin cildinin gereksinimine bağlı olarak medikal cilt bakımı için yapılan seansta bazı ek işlemler de gerçekleştirilebilir. Bu etmenler sebebiyle de net bir ücretten bahsedilemez. Cilt bakımının ücretinin kesin olarak belirlenebilmesi için bu etmenler göz önünde bulundurularak uzman muayenesinden geçilmesi gerekmektedir.
Medikal cilt bakımı yaptıranlar ne istiyor?
Medikal cilt bakımı yaptıranlar, ciltlerinin gerek yaş ilerlemesi sebebiyle gerekse çevresel etmenlere bağlı olarak canlılığını kaybetmiş olmasından dolayı bu işleme başvururlar. Çevresel etmenler arasında ise olumsuz hava şartları, kullanılmış olan kimyasal ürünler, cilt içerisinde birikmiş olan yağlar ile siyah noktalar ve makyaj atıkları gibi etmenler sayılabilir. Bu olumsuzluklar, kişinin cildinin daha sağlıksız görünmesine neden olur. Farklı etmenlere bağlı olarak da cilt güzellik ve bakımına önem veren insanlar, medikal cilt bakımı uygulamasını araştırır ve bu konuda profesyonel olarak yardım alırlar.
Medikal cilt bakımı ağrılı bir işlem midir?
Medikal cilt bakımı, kolayca ve kişilerin sıkıntısız şekilde geçirebildikleri bir bakım sürecidir. Dolayısıyla medikal cilt bakımı sırasında hastaların ağrı ya da acı yakınmaları olmaz. İşlem, ağrılı ve acılı bir işlem olmadığı gibi işlem sonrasında da hastalarda ağrı şikayeti meydana gelmemektedir.
Medikal cilt bakımı yan etkisi var mıdır?
Medikal cilt bakımı sonrasında hastalarda genel olarak ciddi bir yan etki görülmemektedir. Bu bakım süreci sonrasında kişilerde en sık rastlanan komplikasyon, yanma sorunudur. Ciltte meydana gelen tahrişler yüzünden kişilerin cildinde yanma hissi oluşabilir. Ancak bu yanma şeklinde görülen yan etki, yalnızca belli bir süre kadar devam eder, kalıcı bir şikayet değildir.
Medikal cilt bakımı kişinin cilt tipine göre değişir mi?
Tüm bakım işlemlerinde olduğu gibi medikal cilt bakımı uygulamaları da kişilerin cilt tipine bağlı olarak gerçekleştirilir. Dolayısıyla bakımın olumlu etkileri ve yansımaları da hastanın cilt tipine bağlı şekilde değişebilmektedir. Buna göre beyaz ciltlerde farklı, esmer ciltlerde ya da bronz ciltlerde farklı değişimler gözlemlenebilir.