Şarkışla Devlet Hastanesi
Şarkışla Devlet Hastanesi Hakkında
Hakkımızda:
Yıldırım, Yıldırım Mahallesi No:27 / Sivas
Şarkışla Devlet Hastanesi, Sivas’ta 2008 yılında hizmete açılmıştır. Devlet hastanesi, toplam 4 ana blok ile hastalara sağlık hizmeti sunmaktadır. Hastanenin birinci bloğunda ana giriş ve sosyal alanlar, ikinci bloğunda idari alanlar ve yataklı servisler, üçüncü bloğunda laboratuvarlar ve diyaliz merkezi, dördüncü blokta ise poliklinikler yer almaktadır. 2008 yılında hizmete açılan diyaliz ünitesinde toplam 7 adet diyaliz makinesi ile diyaliz hastalarının tedavisi sürdürülmektedir. 2012 yılında Şarkışla Devlet Hastanesi’nde birinci basamak yoğun bakım ünitesi açılmıştır ve hastane toplam 80 yatak ile hizmet verilmektedir.
Palyatif bakım merkezinde, hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması için kanser hastalarına destek verilmektedir. Şarkışla Devlet Hastanesi, acil sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat kesintisiz sunulmaktadır. Acil servis hastanenin giriş katında bulunmaktadır. Ayaktan hastalar ve ambulans girişi olmak üzere toplamda iki tane giriş kapısı yer almaktadır. Acil servis kısmında erkek, kadın müşahede, travma odası, izolasyon odası aktif olarak hizmet vermektedir.
Hastanede yanık ünitesi bulunmaktadır, ancak hizmet verilmemektedir. Acilde dört müdahale yatağı, bir resüsitasyon odası, bir muayene odası (poliklinik), alçı ve enjeksiyon odası ile hizmet sunulmaktadır. Bekleme salonu olan acil serviste, ikinci basamak acil hizmetleri sunulmaktadır. Siyah, kırmızı, sarı ve yeşil alana ayrılan acil sağlık hizmetlerinde; siyah alanda dördüncü derece, ölmüş veya kayıp vaka, kırmızı alanda birinci derece acil müdahale gerektiren hastalar, sarı alanda ikinci derece olan acil hastalar ancak hayati tehlikesi bulunmayan hastalar, yeşil alanda ise üçüncü derece olan, durumu acil olmayan, hafif yaralanma ve hastaneye kendi gidebilecek durumda olan hastaların tedavisi bu bölümlerde sürdürülmektedir. Şarkışla Devlet Hastanesi ‘nin internet sitesinde uzaktan eğitim gebe okulu kısmında eğitim verilmektedir. Hastaneden randevu almak için 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi ya da iletişim numarası tercih edilmektedir.