Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi
Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi Hakkında
Hakkımızda:
Turabiye Mahallesi, Yeşillik Caddesi / İzmir
Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi, Sn. Necat Hepkon’un bağışıdır. Hastanenin 29 Mayıs 1998 tarihinde temeli atılmıştır. Kısa sürede tamamlanarak 26 Haziran 2000 tarihinde hasta kabulüne başlanmıştır ve 9 Ağustos 2000 tarihinde açılışı yapılmıştır. Hastanenin yoğun bakım ünitesi, toplam 6 yatak kapasitesine sahiptir. 1 dahiliye hekim sorumluluğunda, 5 hastaya en az 1 hemşire düşecek şekilde, 1. basamak yoğun bakım hizmeti hastane tarafından verilmektedir. Yoğun bakımda yatan hastalar, monitörize edilerek merkezi sistemden izlenmektedir. 1 adet transport ventilatör, noninvaziv solunum destek cihazı hastanede bulunmaktadır.
Hastanenin hemodiyaliz ünitesi, 2018 yılında açılmıştır ve 1 tanesi yedek olmak üzere toplam 6 yatak sayısı ve 20 hasta kapasitesi ile aktif olarak hastalara hizmet verilmektedir. Haftada 6 gün, günde 2 ayrı seans ile modern cihazlar ve deneyimli ekip ile hastalara güvenli sağlık hizmeti sunulmaktadır. Hemodiyaliz ünitesinin hastaları servis ile evlerinden alınıp bırakılmaktadır. Hemodiyaliz ünitesinde hastalara özel televizyon, kulaklık ve yemek servisi sunulmaktadır.
Seferihisar Devlet Hastanesi, palyatif bakım servisinde 15 yatak bulunmaktadır. 8 adet özel oda ve 6 adet çift yataklı oda mevcuttur. Evde sağlık hizmeti verilecek hastaya belirlenen tanı ve tedavi planı doğrultusunda hasta takibi yapılmaktadır. Evde bakıma muhtaç, felç, yatağa bağımlı, engelli hastaların tedavisi evde sağlık hizmetleri tarafından sağlanmaktadır. Düzenli aralıklarla periyodik olarak hastalar ziyaret edilerek, kişinin bulunduğu ev ortamında muayene, pansuman, tahlil, tedavi, rehabilitasyon hizmetleri ve malzeme kullanımına ilişkin raporlar çıkarılmaktadır.
Hastanenin acil servisi; kırmızı, sarı ve yeşil koda ayrılmıştır. Kırmızı kod kısmında çok acil durumda olan kritik, ciddi şekilde yaralanmış, hayati tehlikesi olan kişilerin tedavisi yapılmaktadır. Sarı kod kısmında, acil tıbbi bakıma ihtiyacı olan, durumu ağır olmayan, ikinci önceliği olan hastaların tedavisi sürdürülmektedir. Yeşil kod kısmında ise acil olmayan, stabil durumda olan ve üçüncü önceliği bulunan hastaların tedavisi gerçekleşmektedir. Hastaneden randevu almak için 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ya da iletişim numarası tercih edilmektedir.