Tarsus Devlet Hastanesi
Tarsus Devlet Hastanesi Hakkında
Hakkımızda:
Tekke, Donuktaş Cad. No:27 / Mersin
Tarsus Devlet Hastanesi, 1954 senesinde “Sağlık İstasyonu” olarak Çukurova Sanayi eski fabrika binasını bir kısmında, 7 kişilik kadro ile faaliyete başlamıştır. Sağlık istasyonu 1958 senesine dek bu binada faaliyetini sürdürmeye devam etmiştir. Daha sonra Atatürk Caddesi PTT yanındaki bina satın alınmış ve sağlık hizmeti bu binada verilmeye başlanmıştır. “Sağlık İstasyonu” adı, daha sonra SSK Tarsus Dispanseri olarak değiştirilmiştir. 1987 senesinde dek faaliyetini bu binada sürdüren SSK Dispanseri, binanın sağlık hizmetleri yetersiz görmesi nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan vakıflar işyerinin en üst katına 15 Temmuz 1987 tarihinde taşınarak, 33 odayla sağlık hizmeti vermeye başlamıştır. 15 Kasım 1993 tarihine dek bu binada faaliyetini sürdürmüştür. 1978 yılında ise temeli atılan SSK Tarsus Hastanesi inşaatının bitmesiyle dispanser, 15 Kasım 1993 tarihinde SSK 70.yıl Tarsus Hastanesi ismiyle, yeni binasına taşınmıştır. İlk olarak yalnızca poliklinik hizmeti veren hastane, yataklı servislerinin dahil edilmesinden itibaren 350 yatak kapasitesiyle hizmet sunmaya başlamıştır.
Tarsus Devlet Hastanesi ek hizmet binası ise 1957 senesinde okul olarak açılan binada, daha sonra 50 yataklı hastane olarak hizmet vermeye başlamıştır. Zamanla hastane yatak sayısını çoğaltmıştır. 1970 senesinde 100 yatak kapasitesine ulaşan kurum, 1986 senesinde yatak sayısını 200’e kadar çıkarmıştır. Daha sonra da Tarsus Devlet Hastanesi olarak hizmet açılmıştır. 2002 senesinde diyaliz ünitesi, 15 yatak ile faaliyete girmiştir. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri ile 19 Şubat 2005 tarihinden hastanenin adı 70.yıl Tarsus Devlet Hastanesi olmuştur. 2010 senesinde bakanlığın kararı ile ilçede bulunan 2 devlet hastanesi tek çatı altında toplanarak Tarsus Devlet Hastanesi bünyesine dahil edilmiştir.
Tarsus Devlet Hastanesi olarak açıldığı tarihten bu zamana dek ana ve ek bina olmak üzere; 2 adet binada hizmet vermektedir. Hastanede toplam 544 yatak kapasitesi mevcuttur. İç hastalıklarında 40 yatak, kardiyoloji bölümünde 20 yatak, çocuk sağlığı ve hastalıklarında 68 yatak, göğüs cerrahisinde 4 yatak, enfeksiyon hastalıkları bölümünde 10 yatak, cildiye bölümünde 2 yatak, göğüs hastalıkları bölümünde 33 yatak, göz hastalıkları bölümünde 10 yatak, ortopedi bölümünde 38 yatak, beyin ve sinir cerrahisi bölümünde 8 yatak, çocuk cerrahisi bölümünde 20 yatak, kadın doğum servisinde 70 yatak, plastik cerrahisinde 5 yatak ile hizmet verilmektedir. Hastanenin ayrıca yoğun bakım servisinde 5 yatak mevcuttur. Bunun yanı sıra koroner yoğun bakım 11 yatak, dahiliye yoğun bakım 12 yatak, çocuk yoğun bakım 7 yatak, cerrahi yoğun bakım 12 yatak, yenidoğan yoğun bakım 18 tane yatak (kuvöz) ile faaliyet sürdürmektedir. Tarsus Devlet Hastanesi, hastalarına tüm imkanlarını kullanarak en kaliteli ve en doğru tedaviyi sunmayı hedeflemektedir. Hastane, gelişen teknolojiye ayak uydurarak ve daima kendini geliştirerek, hastalarına ivedilikle hizmet vermeye devam etmektedir.