Biodermogenesi Nedir?
Çatlak tedavisinde kullanılan biodermogenesi yöntemi ile derinin sağlıklı ve olması gereken elastik dokusuna kavuşması sağlanmaktadır.
Ciltte oluşan çatlaklar, vücutta estetik problemler yaratmaktadır. Bu çatlakların tedavisi için kullanılan tedavi yöntemlerinden biri de biodermogenesi metodudur. Çatlak tedavisinde kullanılan biodermogenesi yöntemi ile derinin sağlıklı ve olması gereken elastik dokusuna kavuşması sağlanmaktadır.
Biodermogenesi tedavi metodunun bir diğer adı “Bio-manyetik Alan” tedavisi olarak bilinmektedir. İtalyan menşeli olan bu sistem üzerinde uzmanlar tarafından on yılı aşkın süredir çalışılmaktadır. Tedavi sırasında manyetik alanın yanında birtakım amino asit bazlı serumlar ile cilt yapısı desteklenmekte ve onarılmaktadır. Tedavi yöntemi ile çatlak tedavisinde %80 oranında başarı elde edilmektedir. Yöntem uygulanırken kişiler herhangi bir acı ve ağrı hissetmemektedir.
Biodermogenesi tedavi metoduna ilişkin araştırmalar ve çalışmalar devam etmektedir. Sistemin İtalya’da inovasyon ödülü de bulunmaktadır. Ayrıca yurt dışında bazı üniversiteler, biodermogenesi tedavi yöntemini yüksek lisans programlarında ders olarak vermektedir. Öte yandan biodermogenesi tedavi metodunun başarıları, bağımsız araştırmalarla da kanıtlanmıştır.
Biodermogenesi Nasıl Uygulanır?
Çatlak tedavisi biodermogenesi metodu ile cilt dokusuna zarar verilmeden yapılmaktadır. Bio manyetik alan terapisi sırasında pozitif ve negatif enerji kullanılarak, sodyum ile potasyum hücrelere pompalanır. Pozitif enerji ile hücre içine verilen potasyum ve sodyum sayesinde hücrenin ihtiyaç duyduğu besinler sağlanmaktadır. Ardından verilen negatif akım ile ise hücre içinde bulunan toksinlerin dışarı atılması sağlanmaktadır. Böylelikle biodermogenesi yöntemi ile cilt hücrelerinin sağlıklı yapısına geri dönmesi sağlanmaktadır.
Çatlak tedavisinde kullanılan biodermogenesi yöntemi Bi-One 2.0 MD adı verilen bir cihaz yardımıyla uygulanmaktadır. Bu cihaz yardımıyla uygulanan tedavinin 4 yıl ile 5 yıl arasında koruyuculuğunu sürdürdüğü söylenmektedir.
Biodermogenesi tedavisi iki aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar şu şekildedir;
1.Aşama: Peeling
- Cilt yüzeyinde görülen çatlak dokular, normal deriden 10 kat daha kalın stratum cornea yani ölü cilt tabakası içermektedir.
- Bu aşamada özel abrazyon prob tekniği kullanılmaktadır.
- Bu teknikle ciltteki cornea tabakası inceltilmektedir. Böylelikle uygulama yapılan bölge, normal deri seviyesine getirilmekte ve halk arasında terleme olarak bilinen transpirasyon özelliği yeniden kazandırılmaktadır.
- Her biodermogenesi seansında bu işlem tekrarlanmaktadır. Ortalama olarak 2 ile 3 dakika arasında bu işlem tamamlanmaktadır.
2.Aşama: Beslenme- Rejenerasyon- Dengeleme
- Biodermogenesi tedavisinin ikinci aşamasında elektromanyetik dalga ve kare dalga simülasyonları bir arada kullanılarak cilde iletilmektedir.
- Bu aşamada kare dalgalar kullanılırken amino asit ve hyaluronik asit içeren özel bileşenler de cilde verilmektedir.
- Bu işlem sırasında kılcal duvarın damardaki kanı pompalaması için harekete geçirilmektedir.
- Seansın bu aşamasında cilt yüzeyi düzleştirilerek parlak bir görünüm kazanması sağlanmaktadır.
- İstenilen aşamaya ulaşana kadar işlem sürdürülmektedir. Yine her seansta bu aşama tekrar uygulanmaktadır.
Biodermogenesi tedavisinde kullanılan elektromanyetik dalgalar tedavinin en önemli teknolojisi olarak tanımlanmaktadır. Hücreler ve cildin bağ dokusunu sağlayan fibroblast hücreleri içine bu teknoloji sayesinde potasyum ve sodyum pompalanması sağlanmaktadır. Böylelikle cildin yeniden yoğun bir şekilde kolajen ve elastin fiberleri üretmesi sağlanmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar, yeni kolajen üretiminin 2 gün kadar kısa bir süre içerisinde başladığını kanıtlamıştır.
Biodermogenesi tedavisi ile cildin pH seviyesi de düzenlenmektedir. Bu seviye sağlıklı ve olması gereken noktaya getirilmektedir. Son olarak kare dalgalar ile glikolik asit cilde etkin bir şekilde uygulanmaktadır. Bu sayede çatlak dokunun pürüzsüzleşmesi sağlanmaktadır. Buna üretimi artırılan kolajen ve elastin de yardımcı olmaktadır. İşlem süresi, uygulanan bölgenin genişliğine göre ortalama olarak 30 dakika ile 35 dakika arasında devam etmektedir.
Biodermogenesi Hangi Bölgelere Uygulanır? Hangi Bölgelere Uygulanmaz?
Biodermogenesi tedavi yöntemi ile cildin farklı bölgelerinde ortaya çıkan cilt çatlaklarının tedavi edilmesi mümkündür. Vücudun neredeyse tamamına yakın bir kısmında biodermogenesi tedavisinin ile etkili sonuçlar alınmaktadır. Biodermogenesi uygulanamayan bölgeler şu şekildedir;
- Dudak
- Göz çukuru
- Genital bölge
- Diz arka çukuru
- Kulak
- Koltuk altı
Biodermogenesi Kimlere Uygulanmaz?
- Biodermogenesi yöntemi ile çatlak tedavisi, 18 yaşını tamamlayan kişilere uygulanmaktadır.
- Reşit olmayan kişilere,
- Hamile olan ya da hamilelik riski bulunan kadınlara,
- Kalp pili veya beyin pili gibi elektromanyetik alanlarda sağlık riski bulunan kişilerin biodermogenesi yaptırmamaları gerekmektedir.
Biodermogenesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Biodermogenesi fiyatı ne kadar?
Biodermogenesi fiyatları, kişilerin tercih edecekleri güzellik merkezlerine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca tedavinin yapılacağı bir ya da birden fazla bölge de ödenecek ücretin artmasına veya azalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle biodermogenesi fiyat bilgisi için, işlem yaptırılacak bölgelere ve güzellik merkezine karar verilmesi gerekmektedir.
Biodermogenesi ile eski çatlakların tedavisi mümkün müdür?
Biodermogenesi tedavisi ile yeni çatlaklarda büyük oranda iyileşme sağlanmaktadır. Ancak eski çatlaklarda da başarılı sonuçlar elde edilmesi mümkündür. Bu kişinin yaşı, vücut yapısı gibi pek çok farklı etkene bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Biodermogenesi etkisi ne zaman ortaya çıkar?
Biodermogenesi tedavisinde sonuçlar, çatlakların derinliğine ve boyutlarına göre değişiklik göstermektedir. Sonuçlar ilk seanstan itibaren ortaya çıkmaktadır. Ancak kalıcı ve kesin sonuçların alınması için ortalama olarak 15 seans ile 20 seans arasında değişiklik göstermektedir.
Biodermogenesi ile çatlak tedavisinde ağrı hissedilir mi?
Çatlak tedavisinde kullanılan biodermogenesi yönteminde kişiler herhangi bir ağrı ve acı hissetmez. Biodermogenesi yaptıranlar, seanslar sırasında vücutlarının herhangi bir bölgesinde acı ya da ağrı hissetmediklerini söylemektedir. Aksine biodermogenesi seanslarının kişiler üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olduğu bilinmektedir.
Biodermogenesi tedavisinin tek seansında kaç bölgeye işlem yapılabilir?
Biodermogenesi tedavisinde, tek seansta yalnızca bir bölgeye uygulama yapılması önerilmektedir. Ancak tedavinin yapıldığı bölgenin küçüklüğüne ve kişilerin taleplerine göre sayı artırılabilir. Bu duruma, biodermogenesi tedavisini uygulayan uzman tarafından onay verilmesi gerekmektedir.
Biodermogenesi yöntemi güvenli midir?
Biodermogenesi tedavisi güvenli bir yöntemdir. Yapılan araştırmalar sonucunda yöntemin etkileri kanıtlanmıştır. Ayrıca biodermogenesi yaptıranlar üzerinde bilinen herhangi bir yan etkisi ya da zararı da bulunmamaktadır.