Nükleer Tıp Bölümü Hakkında

Adres:

Emniyet mah. Mevlâna blv. No:29 / Ankara

Yol tarifi, adresi nerede?

Nükleer tıp, hastalıkların tanı ve tedavi aşamalarında radyoaktif maddelerin kullanıldığı bir bilim dalıdır. Türkiye'de üniversite hastaneleri başta olmak üzere, büyük illerin devlet hastaneleri, sigorta hastaneleri ve bazı özel tıp merkezlerinde nükleer tıp bölümü bulunmaktadır.

Nükleer tıp ile pek çok hastalığın tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Vücutta önceden belirlenen bölgelerin görüntülenmesi ve kemik veya organlarda ortaya çıkan tümör gibi dokuların yok edilmesi için kullanılmaktadır. Nükleer tıp yöntemleri ile yapılan görüntüleme sayesinde; organ, kemik ve dokuların yapısı ve fonksiyonelliği hakkında uzman hekimlere bilgi sunmaktadır.

Nükleer Tıpta Kullanılan Görüntüleme Yöntemleri Nelerdir?

Nükleer tıpta kullanılan görüntüleme yöntemlerinde, düşük miktarda radyoaktif madde ile radyofarmasötik kullanılmaktadır. Bu bölümde kullanılan görüntüleme yöntemlerinde, bilgisayarlara bağlı özel kameralar ile işlem yapılmaktadır. Vücuda verilen radyoaktif madde sayesinde, içeride yer alan moleküler aktivitelerin yeri, uzman hekim tarafından tespit edilmektedir. Böylelikle pek çok hastalığın erken dönemde tanısı konulabilmektedir. Nükleer tıp alanında kullanılan bazı görüntüleme ve tedavi yöntemleri sisternografi, tiroid sintigrafisi, testis sintigrafisi, paratiroid sintigrafisi, kemik sintigrafisi, beyin perfüzyon sintigrafisi, akciğer perfüzyon sintigrafisi, I 131 MIBG tedavisi, I 131 tedavisi, pozitron emisyon tomografisi (PET), PET/CT, SPECT/BT şeklindedir.

Nükleer Tıp Hangi Hastalıkların Tanısında Kullanılır?

Nükleer tıp yöntemleri sırasında hastalara damar yolundan veya oral yolla düşük oranda radyoaktif madde verilmektedir. Bunun nedeni görüntüleme işlemi sırasında ilacın hedeflenen organ veya dokuya ulaşarak tutulum göstermesinin sağlanmasıdır. İlaç bölgeye tutulum gösterdikten sonra özel kameralar kullanılarak görüntüleme işlemi yapılmakta ve görüntü bilgisayara aktarılmaktadır. Bu görüntüler uzman hekim tarafından değerlendirilmektedir. Pek çok hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan nükleer tıbbın kullanıldığı alanlardan bazıları, akciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, kalp hastalıkları, nörolojik hastalıklar, onkolojik hastalıklar, ortopedik problemler.

Hizmetler:

Sintigrafi

Anlaşmalı Kurumlar:

Tup Bebek / Infertilite / Gebelik İstemi, Yapı Kredi Sigorta, Vakıfbank Sigorta, Mapfre Sigorta, İş Bankası, Ergo Sigorta, Acıbadem Sigorta, Anadolu Sigorta, Allianz Sigorta, Ak Sigorta, Ziraat Sigorta, Tarım Kredi Sosyal Yardım Vakfı, Net Risk, Care & Create, İmece Destek Danışmanlık Hizmetleri, Katılım Emeklilik Ve Hayat, Medilab Assist, Metlife Emeklilik Ve Hayat, Ray Sigorta, Cigna Finans Emeklilik Ve Hayat, Demir Hayat Sigorta, Acıbadem Sağlık Ve Hayat Sigorta, Ankara Sigorta, Asya Emeklilik Ve Hayat, Avivasa Emeklilik Ve Hayat, Axa Sigorta, Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım Ve Dayanışma Fonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Mensupları, Türk Telekom Sağlık Ve Sosyal Yardım Vakfı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Memur Ve Müstahdemleri Yardım Ve Emekli Vakfı, Ace European Sigorta, Zurich Sigorta, Ethica Sigorta, Dubai Star Sigorta, Doğa Sigorta Kooperatifi, Güneş Sigorta, Halk Hayat Ve Emeklilik, Halk Sigorta, Unico Sigorta, Ziraat Hayat Ve Emeklilik, Sompo Sigorta, Inter Partner Assistance, Türk Nippon Sigorta, Eureko Sigorta, Garanti Emeklilik Ve Hayat, Generali Sigorta

Nükleer Tıp Doktorları

Prof. Dr. Tamer Atasever
Nükleer Tıp,
Prof. Dr. Neşe Ilgın Karabacak
Nükleer Tıp,
Prof. Dr. Nahide Gökçora
Nükleer Tıp,
Prof. Dr. Mehmet Tevfik Kitapçı
Nükleer Tıp,
Prof. Dr. Lütfiye Özlem Atalay Kapucu
Nükleer Tıp,
Uzm. Dr. Ümit Özgür Akdemir
Nükleer Tıp,
Prof. Dr. Mustafa Ünlü
Nükleer Tıp,