Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pratisyen

Gastroenteroloji , Nöroloji , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları , Hematoloji , Psikiyatri , Kardiyoloji , Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Dermatoloji , Romatoloji , Üroloji , Nefroloji , Ortopedi ve Travmatoloji , Göz Hastalıkları , Adli Tıp , Radyasyon Onkolojisi , Aile Hekimliği , Radyoloji , Dahiliye , Genel Cerrahi , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Algoloji , Kulak Burun Boğaz , Yoğun Bakım , Nükleer Tıp , Enfeksiyon Hastalıkları , Kadın Hastalıkları ve Doğum , Beyin ve Sinir Cerrahisi , Neonatoloji , Kalp ve Damar Cerrahisi , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon , Göğüs Hastalıkları , Spor Hekimliği , Pratisyen , El Cerrahisi , Çocuk Nörolojisi , Çocuk Psikiyatrisi , Göğüs Cerrahisi , Acil Servis , Çocuk Cerrahisi , Tıbbi Genetik , Tıbbi Onkoloji , Çocuk Hematolojisi , Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi , Tıbbi Mikrobiyoloji , Tıbbi Biyokimya , Tıbbi Farmakoloji , Cerrahi Onkoloji , Çocuk Yoğun Bakımı , Tıbbi Patoloji , Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi ...Daha fazla göster
0 Görüş

Pratisyen Bölümü Hakkında

Adres:

Esentepe Mah, Ertuğrul Cad. 132 / Şanlıurfa

Yol tarifi, adresi nerede?

Pratisyen hekim, lisans düzeyinde 6 yıllık eğitim veren tıp fakültelerinden mezun olan kişilerin aldıkları unvandır. Üniversitede tıbbi eğitim almış ve Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) kazanarak uzmanlığa geçiş yapmamış kişiler pratisyen doktor olarak tanımlanmaktadır. Tıp fakültesinden yeni mezun olan kişiler de göreve pratisyen hekim olarak göreve başlamaktadır.  

Pratisyen hekimler; devlet hastaneleri, özel hastanelerde görev yapmaktadır. Genellikle hastanelerin acil servislerinde pratisyen hekimler sağlık hizmeti vermektedir. Birtakım şartları yerine getiren pratisyen hekimler ise işyeri hekimliği ve aile sağlık merkezlerinde çalışma şansı bulmaktadır.  

Hastalara sağlık hizmeti veren pratisyenlerin pek çok görev ve sorumluluğu bulunmaktadır. Pratisyen hekimler görev yaptıkları sağlık kuruluşlarında, hastaların fiziksel olarak muayene edilmesi, hastalıklara teşhis ve ön tanı konulması gibi süreçleri yürütmektedir.  Pratisyen hekimlerin üstlendiği bir diğer görev ise laboratuvar testlerinin talep edilmesidir. Bu sayede muayene bulguları analiz edilerek hastalıkların teşhisi konulmaktadır. Bu doğrultuda pratisyen hekimler, ihtiyaç dahilinde hastalara ilaç reçete edebilmekte ve istirahat raporu verebilmektedir. Hasta bilgilerinin kaydı da pratisyenler tarafından tutulmaktadır.  

Hastalıklara karşı koruyucu hekimlik uygulamalarının yapılması, bireylerin beslenme, egzersiz gibi yaşam tarzı ve alışkanlıkları konusunda bilgilendirilmesi de pratisyen hekimlik mesleğinin sorumluluğundadır. Herhangi bir sağlık kuruluşunda görev yapan pratisyenler; hemşire, teknik eleman, teknisyen ve tüm sağlık personeli ile işbirliği halinde çalışmaktadır. Gerekli görülen durumlarda, hastayı uzman hekime yönlendirmekte pratisyenlerin görevleri arasında yer almaktadır. Uzmanlık gerektirmeyen hastalıkların tedavisi de pratisyen doktor tarafından yapılabilmektedir. 

Hastalıklar:

Bildirimi Zorunlu Hastalıklar, H3N2, Otoimmün Hastalıklar, Dikkat eksikliği

Pratisyen Doktorları

Dr. Osman İstemez
Pratisyen,
Dr. Onur Zambak
Pratisyen,
Dr. Maruf Sürücü
Pratisyen,
Dr. Hasan Hüseyin Gümüşçü
Pratisyen,
Dr. Arda Nermin Yaşit
Pratisyen,
Dr. Elif Köseoğlu
Pratisyen,
Dr. Emre Nozoğlu
Pratisyen,
Dr. Gökhan Köksal
Pratisyen,
Dr. Hasan Ufacık
Pratisyen,
Dr. Ensari Yavuz
Pratisyen,
Dr. Zerhan Akkoyun
Pratisyen,