Thermage

hermage uygulaması, ameliyatsız şekilde yüz germe işleminde ve çene kontürünü çıkarma noktasında FDA onaylı uygulanan monopolar radyofrekans teknolojisidir.

Thermage Nedir?

Thermage uygulaması, ameliyatsız şekilde yüz germe işleminde ve çene kontürünü çıkarma noktasında FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı uygulanan monopolar (tek kutuplu olan) radyofrekans teknolojisidir. Bu thermage yöntemi, kişinin cilt altı bölümünü 56 dereceye kadar çıkarıp kolajen çoğaltma etkisini sağlayabilen tıbbi yöntemdir.

Thermage, kişideki mevcut olan kolajenleri sıkıştırıp yeniden kolajen yapımı gerçekleştiren radyofrekans teknolojisini, kendine has bir form üzerinden kullanan “Therma Cool” (soğuk başlık) sistemi ile gerçekleştirilir.

Thermage tedavi yöntemi, radyofrekans dalgaları kullanıp kişinin bağ dokusu üzerinde etki yapan ameliyatsız bir yüz gerdirme işlemidir. Herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan Thermage sayesinde, iğnesiz bir şekilde, ameliyatsız olarak kişilerin ciltleri sıkılaştırılır ve gerilir. Göz kapağı estetiği ya da yüz germe ameliyatı gibi cerrahi işlemler geçirmiş kişilerde, gergin görünümün daha uzun süre devamlılığının olması ve doku kalitesinin daha da iyileştirilebilmesi amacıyla kullanılabilmektedir.

Thermage Yöntemi

Thermage yöntemi, “ameliyatsız yüz germe yöntemi” şeklinde de tanımlanan bir tıbbi tekniktir. Thermage yöntemi ve uygulama geçmişi ile ilgili bazı bilimsel veriler şu bilgilere işaret eder:

  • 5.000.000 insandan daha çok kişiye uygulanmıştır.
  • 5.500'den fazla uzman doktor tarafından bu uygulama yöntemi tercih edilmiştir.
  • 20 yıldan daha uzun bir zamandır takibi ve olumlu sonuçları olan oldukça özel tipte bir uygulama metodudur.
  • 100'den fazla ülkede bu yüz germe uygulaması vardır. 

Thermage yöntemi, kişinin cildindeki dermis tabakasını (cildin ikinci tabakasını) ısıtmakta ve kişideki kolajen yapımına etki edip uyarı vererek etkili olabilmektedir. Bu sayede kişide var olan kolajenler sıkılaşmış olur ve kopmuş durumdaki kolajenlerin onarılması sağlanarak yeni kolajenlerin yapılabilmesi tetiklenmiş olur. Thermage yöntemi, yüz ovalini toparlama konusunda sıklıkla kullanımına başvurulan ve cerrahi olmayan başarılı bir tedavi yöntemidir.

Thermage Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Thermage tedavisi yapılabilecek kişiler, bu tedaviyi genel olarak tek seanslık bir uygulamada alırlar. Dolayısıyla genel olarak tek seans yapılan bir tedavi yöntemidir. Uygulanan bölgeye bağlı olarak değişiklik göstermekle beraber ortalama 45-60 dakika kadar bir sürede tamamlanır. Thermage tedavisinden 30-60 yaş arasında olan her birey faydalanabilir.

Thermage tedavisi, bir yüz germe yöntemi olarak kullanılmakla beraber genellikle şu tip kişiler tarafından tercih edilmektedir:

  • Thermage en çok, kilo kaybı veya hamilelik sonrasında başvurulan bir yöntemdir.
  • Cerrahi müdahale için vakit ayıramayan, kolay şekilde işlem görmek isteyen (ve genelde çalışan) kişiler tarafından tercih edilmektedir.
  • Daha önce türlü yöntemler ya da kozmetik ürünler deneyerek başarı elde edememiş, selülit ve sarkıklarından şikayetçi olan kişiler tarafından da tercih edilen bir tedavi yöntemidir. 

Thermage Tedavisi Nasıl Yapılır?

Thermage tedavisi yapılışı için genel olarak şu adımlar takip edilir:

  • Thermage tedavisi yapıldıktan sonra en etkili ve en verimli sonucun alınabilmesi için uygulama öncesinde hastanın cildi çok detaylı biçimde analiz edilir. Hastanın yaş aralığı da bu noktada önemli bir parametredir. 
  • Thermage uygulaması için kişinin derisinin yüzey kısmı, soğutucu bir sprey kullanılarak koruma altına alınır. 
  • Kişinin derisindeki ve deri alt kısmındaki dokuda olan dip kolajen lifler üzerine ısı verilir.
  • Thermage tedavisi, “therma cool” isimli cihaz kullanılarak yapılır. 
  • El ile kullanımı gerçekleştirilen bir alete takılmış olan “Therma Tip” hafif bir biçimde deri üzerine temas ettirilir. 
  • Sonra da iletken olan bir jel kullanılarak “CRF enerjisi” (cilt üzerinde oluşan ısıtıcı termal enerji) kişinin deri altı kısmına gönderilir.
  • Bu ısıtma işlemi, hastanın derisinin alt kısmındaki yapıların ani bir biçimde sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca zaman içerisinde de düzgün ve yeni kolajenler oluşturarak deriyi sıkılaştırır; kişinin yüz şeklini de tazeleyip yeniler. 

Thermage Yan Etkileri

Thermage yan etkileri çok fazla değildir ve sınırlı sayıda görülebilen komplikasyonlardır. Genelde tek bir seanslık olan bu tedavi yöntemi, etkili ve kalıcı olan sonuçlar getirir. Bu olumlu sonuçları getiren de “Thermage” teknolojisidir. Bu teknoloji sayesinde doğal bir görüntüyü, ameliyatsız şekilde elde etmek mümkün olur.

Ameliyatsız gerçekleştirilen bu işlem aynı zamanda zararı olmayan bir işlemdir. Bu bilgiler ışığında, bu yöntem sırasında ve iyileşme sürecinde hastaların hissettiği etkiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Cryogen/kriyojenik soğutma sistemi sayesinde, tedavi esnasında hastalar, herhangi bir acı ya da ağrı duymamaktadır.
  • Cilt yüzeyi üzerinde yara, leke ya da tahriş olmamaktadır.
  • Nadiren görülebilecek yan etkiler arasında cildi hassas olan hastalarda deri yüzeyinde meydana gelebilecek kızarıklık sorunu yer almaktadır. 
  • Nadiren görülen kızarıklık sorunu, birkaç günlük bir sürede kendiliğinden iyileşip düzelmektedir.
  • Ayrıca uygulamanın ardından, hastadan hastaya değişmekle beraber kısa süreli bir şişlik/ödem sorunu meydana gelebilir. Bu sorun ise yaklaşık 1-2 saat kadar bir sürede geçer. 

Thermage İşleminin Hangi Kişilerde Yapılmaması Gerekir?

Thermage tedavi yöntemi; ciltteki sarkma, buruşukluk vb. sorunların giderilmesi amacıyla hemen herkes üzerinde uygulanabilen bir yöntemdir. 30-60 yaş aralığında olan her hastaya uygulanabilmekle beraber bazı kişilerde yapılması tercih edilmez. Thermage yapılmaması gereken kişiler, şu şekilde belirtilmiştir:

  • Uyuşturucu olmayan ağrı kesici ilaçlar ya da kortikosteroid (adrenal bezlerden salgılanmış ve hormonlara benzer yapıdaki ilaç grubunda) ilaçlar kullanan kişilere,
  • Aşırı derecede güneş hasarı bulunan kişilere,
  • Sürekli olarak kilo alıp verme durumu olan kişilere,
  • Orta kulakta bir işitme cihazı ya da kalp pili kullanan kişilere bu işlem yapılamaz. 

Thermage Öncesi Sonrası

Thermage öncesi-sonrası süreçlerle ilgili bilinmesi gerekenler şu şekilde özetlenebilir:

  • Thermage öncesi: Thermage uygulamasında, thermage cihazının her temasında radyo dalgalarının kişiye transfer edilmesiyle cildin üst ve alt tabakaları üzerinde kısa zamanlı ısınma hissi duyulur. Bu ısınma, sıkılaşma açısından kolajende gerekli olan ısının oluştuğunun belirtisidir. Bu thermage cihazının ısınması öncesinde, o sırada ve sonrasında soğutma yapılır. Bu sayede hastalar çok daha rahat ve konforlu olabilir. Ayrıca tedavi öncesinde hastaya, anestezik özellikte bir krem sürülüp rahat etmesi sağlanabilir. 
  • Thermage sonrası: Bu uygulama sonrasında cilt üzerinde hızlı bir gençleşme ve gerginleşme fark edilir. İşlem, kişinin cilt altındaki dokuları üzerine yapıldığından, cilt yüzey kısmında bir tahriş veya yan etki gözlemlenmez. Tedavinin hemen sonrasında kişinin cildi üzerinde olumlu etkiler görülmeye başlanır. Ancak asıl sonuç, ortalama 3-4 ay sürede alınır. Genelde hiçbir yan etki vermediğinden dolayı thermage sonrasında yapılması gerekli olan özel tip bir işlem bulunmamaktadır. Hastaların pek çoğu, thermage uygulamasının hemen ardından sosyal hayatlarına dönebilirler. 
Makaleyi faydalı buldun mu?
0
0
Makeleyi Paylaşın

Thermage ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Thermage fiyatları nasıl?

Thermage fiyatları, hastaya yapılacak ön muayene ardından doktor kontrolünden geçmesi sonrasında belli olur. Çünkü bu kontrol ile hastalara hem kaç seans uygulanacağı hem de hangi bölgeye uygulama yapılacağı gibi detaylar belli olmuş olur. Seans sayısı ve bölgeye göre de fiyatlar değişmektedir. Thermage yöntemi, başka yöntemlere kıyasla genelde tek bir seans ile sonuca ulaşılan bir yöntemdir. Ancak bazen birkaç seans gereken durumlar da olur. Bu nedenle fiyat konusunda en kesin bilgi için doktora muayene olunması ve thermage tedavi planının belirlenmesi tavsiye edilmektedir.

Stj. Dr. Nurşahal Ertekin

Thermage yaptıranlar ne istiyor?

Thermage yaptıranlar, bu uygulama ile tedavi sonrasında ciltlerinin genç ve gergin bir görünüme kavuşmasını istemektedirler. Thermage yapılmış kişilerde hem cilt üzerinde hem de cilt altındaki dokularda sıkılaşma ve yenilenme sağlanmış olur. Bu noktada hastaların beklentileri; cilt altındaki tabakalarda olan kolajenlerin yenilenmesi, bu sayede ciltlerinin sıkılaşması ve sarkma gibi sorunların ortadan kalkması yönündedir.

Stj. Dr. Nurşahal Ertekin

Thermage vücudun hangi bölgelerinde uygulanabilir?

Thermage uygulanabilecek bölgeler arasında en çok tercih edilen yüz bölgesidir. Ancak thermage tedavisi yapılabilecek olan bölgelerin hepsi, şu şekilde çeşitlenebilmektedir: Yüz, göz kapakları, boyun, dudak üstleri, kollar, göz altları, karın, bacaklar, dekolte bölgesi, bacak iç kısmı, kol iç kısımları, banana, göbek bölgesi.

Stj. Dr. Nurşahal Ertekin

Thermage işlem süresi nedir?

Thermage işlem süresi, kişide uygulama gerçekleştirilecek olan alanın büyüklük oranına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bu noktada yüz, boyun bölgeleri, göbek bölgesi, bacak ve kol bölgeleri gibi işlem ve işlem süreleri değişen thermage uygulamalarından bahsedilebilir. Thermage tedavisi uygulanacak bölgenin büyüklük durumuna göre bu işlem, yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında değişebilmektedir.

Stj. Dr. Nurşahal Ertekin

Thermage uygulaması kişiye nasıl bir his verir?

Thermage uygulaması, thermage cihazı kullanılarak gerçekleştirilir. Bu cihazın kişiye her temas etmesi sırasında ise hastalar, cihazın enerjisinin deri altında olan dokulara erişmesi sonucunda derin ve kısa süreli bir ısı hissi duyarlar. Söz konusu ısı hissi ise acı vermemekle beraber, kolajenlerin sıkılaşmak için ihtiyaç duyduğu ısıya eriştiğini göstermektedir.

Stj. Dr. Nurşahal Ertekin

Thermage yöntemi ile farklı radyofrekans yöntemleri arasındaki fark nedir?

Thermage yöntemi, yüksek bir güç ve enerji üreterek işlem görür. Bu noktada, cilt altındaki tabakaları ortalama 40 ile 42 dereceye varan bir ısıya ulaştıran radyofrekans cihazlarına göre thermage cihazının üretmiş olduğu güç ve enerji, çok daha yüksek olur. Bu yüzden thermage, genellikle tek bir seans yapılması ile seanslı kullanılan diğer cihazların toplam etkisinin daha üstünde bir verimlilik ve etkinlik sağlar.

Stj. Dr. Nurşahal Ertekin