Göğüs sarkması, meme dokusunun ilerleyen yaş ve diğer dış etkenlere bağlı yerçekimi yönünde sarkması olayıdır. Tedavide amaç cerrahi girişim ile memenin tekrardan dik ve diri haline getirmektir.

Göz altı morlukları, cilde rengini veren melanin pigmentinin, göz altında daha çok olması sonucu oluşmakta olup, tedavisinde çok fazla tedavi seçeneği mevcuttur.

Yaşlılıkla birlikte, gözün etrafını saran dokular ve göz kapaklarına destek sağlayan bazı kaslar zayıflar ve göz altı torbaları oluşur. Bazı medikal tedaviler siyahlığın giderilmesinde etkili olabilmektedir.

Cilt lekeleri, cilde rengini veren pigmentlerin fazla üretilmesi sonucu cildin bazı bölümlerinde oluşan lekeler olup kremler ve lazer tedaviler ile geçebilen bir rahatsızlıktır.

Farklı sebepler sonucu kişinin derisinin hasar aldığı ve deri bütünlüğünün bozulduğu durum olan Yanık, yanığın derecesine göre tedavi edilmektedir.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Medikal Estetik Nedir?

Medikal estetik, cerrahi operasyonlara başvurmadan yapılan estetik müdahalelerin tümünü kapsar. Botoks uygulamaları, dolgu işlemleri, yağ aldırma operasyonları, yağ enjeksiyonu, lazer tedavileri ve saç ekimi gibi uygulamalar medikal estetik branşının ilgi alanları arasında yer alır.

Devlet Hastanelerinde Estetik Yapılıyor Mu? SSK Estetik Ameliyatları Karşılıyor Mu?

Devlet hastanelerinde estetik operasyonlar uygulanır. Ancak sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmadığı sürece masraflar SSK tarafından karşılanmaz. Kişinin sağlığını ya da psikolojisini olumsuz etkileyen durumlarda ise rapor hazırlanır ve belirlenen oran devlet tarafından karşılanır.  

Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Ücretli Mi?

Devlet hastanesinde yapılan plastik rekonstrüktif operasyonlar için herhangi bir ücret talep edilmez. Çünkü bu operasyonlar, dokularda görülen fonksiyon kayıplarını gidermek amacıyla uygulanır. Ancak estetik müdahale yapılması gerekiyorsa bunun için ücretlendirme yapılır.