Gözün alt kısmıyla yanağa kadar olan kırışıklıklara göz altı kırışıklıkları denir. Tedavisinde; lazer, krem ve botoks en çok tercih edilen yöntemler arasındadır.

Ksantelazma, çeşitli nedenler ile kişinin göz kapaklarında oluşan yumuşak şişlik gibi bir yükselme durumu olup tek tedavi seçeneği cerrahi tedavidir.

Skar yara iyileşmesi sonucunda normal deri dokusunun bağ dokusu adı verilen fonksiyonel dokuyla değişmesi sonucunda oluşan yara izidir. İlaç tedavisi, kriyoterapi ve lazer gibi uygulamalara ve cerrahiye kadar birçok seçenek mevcuttur.

Kraniosinostoz, bebeğin kafatasındaki kemiklerin olması gerektiği zamandan daha erken sertleşmeye başlaması durumu olup genellikle cerrahi yöntemler ile tedavi edilmektedir.

Burun düşmesi, burun ameliyatı sonrası görülen ve burun ucunun yer çekimi yönünde hareket etmesi ve hastanın burun şeklinin değişikliğine neden olması durumudur. Esas tedavisi Cerrahi Girişimdir.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Medikal Estetik Nedir?

Medikal estetik, cerrahi operasyonlara başvurmadan yapılan estetik müdahalelerin tümünü kapsar. Botoks uygulamaları, dolgu işlemleri, yağ aldırma operasyonları, yağ enjeksiyonu, lazer tedavileri ve saç ekimi gibi uygulamalar medikal estetik branşının ilgi alanları arasında yer alır.

Devlet Hastanelerinde Estetik Yapılıyor Mu? SSK Estetik Ameliyatları Karşılıyor Mu?

Devlet hastanelerinde estetik operasyonlar uygulanır. Ancak sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmadığı sürece masraflar SSK tarafından karşılanmaz. Kişinin sağlığını ya da psikolojisini olumsuz etkileyen durumlarda ise rapor hazırlanır ve belirlenen oran devlet tarafından karşılanır.  

Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Ücretli Mi?

Devlet hastanesinde yapılan plastik rekonstrüktif operasyonlar için herhangi bir ücret talep edilmez. Çünkü bu operasyonlar, dokularda görülen fonksiyon kayıplarını gidermek amacıyla uygulanır. Ancak estetik müdahale yapılması gerekiyorsa bunun için ücretlendirme yapılır.