Genel Cerrahi Makaleleri
Duktal ektazi, meme ucundan uzanan ve altında kalan bir veya daha fazla sayıdaki süt kanalının genişlemesidir. Her zaman tedavi gerektirmese de, antibiyotik, ağrı kesici ve cerrahi uygulamalar yapılabilmektedir.
Erkeklerde daha sık görülen kıl dönmesi tedavisinde, mikro sinusektomi etkili ve çağdaş bir tedavi yöntemidir.
Dahiliye ve genel cerrahi bölümleri ortak noktada buluşsalar da aslında farklı tıp branşlarıdır. Dahiliye bölümünü ve genel cerrahi bölümünü birbirinden ayıran en büyük fark, dahiliyenin ameliyat yapmıyor oluşudur. Dahiliye bölümü medikal tedavi yaparken, genel cerrahi bölümü ameliyatla tedavi yapar.
Bir hasta ilk olarak dahiliye bölümüne gitmelidir. Orada hastanın tetkikleri yapılır ve bir teşhis konulur. Eğer kişinin hastalığı sadece medikal tedavi ile düzelebilecek bir hastalıksa dahiliye bölümü gerekli tedaviyi uygular. Ancak eğer kişide tümör vb. hastalıklar saptanırsa hasta genel cerrahi bölümüne yönlendirilir ve cerrahi tedaviler uygulanır.
Varisler, toplardamarlarda bulunan kapakçıkların bozulması ile beraber aşağı doğru kan kaçağı olması sonucunda oluşur. Bazen damarların içindeki pıhtılar ameliyat sırasında koparak kalp, beyin ya da akciğer gibi hayati organlara giderek tıkanmaya sebep olabilmektedir. Varis tedavisinin doğru yapılabilmesi için damarlar hakkında detaylı bilgiye sahip olmak önemlidir. Bu yüzden varis tedavisi, kalp ve damar cerrahisi bölümü tarafından gerçekleştirilmektedir.