Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi
Genel Cerrahi Bölümü Hakkında
Yenişehir, Ankara Yolu 7.Km. Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü / Kırıkkale
Genel cerrahi, hastaların ameliyat yoluyla tedavi edildiği bir bölümdür. İlaçla veya tıbbi yöntemlerle tedavi edilemeyen hastalıkların tedavisi, genel cerrahi bölümü tarafından uygulanmaktadır. Pek çok önemli hastalık ameliyat ile tedavi edilmektedir.
Genel cerrahi bölümünün, farklı çalışma alanları bulunmaktadır. Onkoloji, endrokrinoloji ve travmatoloji gibi farklı birimlerle iş birliği halinde çalışan genel cerrahi, teknolojik gelişmeler odağında yeni nesil tıp uygulamalarının da en sık kullanıldığı alanlardan biridir. Özellikle robotik cerrahi ile pek çok hastalığın tedavisinde büyük başarılar elde edilmektedir.
Genel Cerrahi Bölümleri Nelerdir?
Genel cerrahi tıbbın farklı bölümleriyle işbirliği halinde çalışmaktadır. Bunun yanı sıra genel cerrahi de kendi içerisinde bölümlere ayrılmaktadır. Bir hastalığa yönelik ameliyatın, genel cerrahinin hangi bölümünde yapılacağına hastalıkla ilgili olan organlar veya bağlı bulunduğu sistemlere bakılarak karar verilmektedir. Genel cerrahi bölümleri şu şekildedir; Cerrahi Onkoloji, Vasküler Cerrahi, Kalp ve Damar Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, Obezite Cerrahisi, Plastik Cerrahi, Endokrin Sistem, Travmatoloji, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Kardiyovasküler Cerrahi, Meme Hastalıkları, Cerrahi Yoğun Bakım, Transplantasyon Cerrahisi, Sindirim Sistemi, Gastrointestinal Sistem.
Genel cerrahi bölümünde ameliyat ile tedavisi gerçekleştirilen bazı hastalıklar; Sindirim sistemi hastalıkları (ince ve kalın bağırsak, safra kesesi, mide vb.), Meme, cilt ve yumuşak doku hastalıkları, Kafa içindeki damarlar ve kalp hariç olmak üzere vasküler sistem, kanser hastalıkları (onkolojik bozukluklar), kanser hastalarında tarama, gözetleme , cerrahi yardımcı tedavi, rehabilitasyon ile takip süreci, endoktin sistem, cilt tümörleri, kas ve iskelet sistemi, el ve kafa yanmaları da dahil olmak üzere ayrıntılı travma yöntemimi, kıl dönmesi gibi cilt hastalıkları, acil vakalar (acil servis ve yoğun bakım, travma ve yanık ünitelerindeki kritik hastalıklar), yaralanma ve travma durumları.