Üroloji Makaleleri
Fournier gangreni, yumuşak bir doku enfeksiyonu olup ilaç kullanımı, oksijen tedavisi ve cerrahi tedavi gibi birden çok yöntem ile tedavi edilebilmektedir.
Spermlerin oluşmasında ve taşınmasında görev alan yapının iltihaplanması durumu olan Epididimit, antibiyotik kullanımı ve cerrahi ile tedavi edilmektedir.
Erkeklerde yaş ilerledikçe büyüyen prostatın iyi huylu olması durumu olan Benign Prostat Hiperplazisinde ilaç ve cerrahi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
Penis kanseri, penisin iç dokusunda veya penisin cildinde bulunan hücrelerin kontrolsüz büyümesi ile oluşan kanser türü olup kanserin evresine göre tedavi yöntemi belirlenir.
Sürekli idrara çıkma hissinin yaratıldığı bir hastalık olan Aşırı Aktif Mesane Hastalığı, ilaç ve cerrahi tedavi yöntemleri ile iyileştirilmektedir.
Üroloji randevusu alınırken hastaların en çok çekindikleri konu fiziki muayenedir. Muayeneye üstten (böbrekler) başlanır ve aşağı doğru inilir. İlk olarak dış görünüşte bir anormallik olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında elle muayene uygulanır. Eğer böbreklerde kist vb. görülüyorsa elle hissedilebilir. Fiziki muayene sonucuna göre ilave tetkikler istenir.
Üroloji hastanelerinde ve özel muayenehanelerde çocuk ürolojisi bölümü bulunur. Bazı üroloji uzmanları aldıkları eğitimlerin sonucunda hem yetişkinlere hem de çocuklara hizmet verebilir. Eğer bir üroloji hastanesinde çocuk bölümü olup olmadığından emin olunmazsa öncesinde arayıp bilgi almak gerekir.
Kadın üroloji muayenesinde böbrekler, idrar boruları, mesane ve üretra muayenesi yapılır. Öncelikle dışarıdan bakılır ve anomaliler gözlemlenir. Daha sonrasında elle muayene edilerek idrar kaçırma, tümör oluşumu ve ağrı olup olmadığına bakılır. Fiziki muayene sonrasında kesin teşhis için gereken tetkikler yapılır.
Üroloji bölümü erkeklerde ilk olarak, üreme organlarda dışarıdan görünen bir lezyon olup olmadığına bakar. Daha sonrasında ise elle muayene yaparak tümör vb. oluşumlar incelenir. Sonuca bağlı olarak ilave tetkikler uygulanacaktır.