Kardiyoloji Makaleleri
Ölümcül hastalıklar kardiyovasküler, enfeksiyon hastalıklar, solunum, kanserler gibi oldukça tehlikeli hastalıkları kapsamaktadır. Medikal tedavi, kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi müdahaleler yapılmaktadır.
Yaşlılık döneminde, deride elastikiyet kaybı ve incelme, boyda kısalma, kas gücünde değişiklik, göz ve kulaklarda sorunlar meydana gelmektedir. Yaşam tarzı değişikliği, medikal ve cerrahi tedaviler uygulanabilir.
Kalp kapaklarının fizyolojik çalışmasını etkileyen hastalıklara ‘kalp kapak hastalıkları’ denir. Medikal tedavi, cerrahi tedavi, yaşam tarzı değişikliği gibi tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
Meslek hastalıkları çalışma şartlarının etkisiyle gelişen ve kişide hastalık oluşmasına neden olup bedensel, işlevsel ve ruhsal zararlar oluşturur. Tedavide hastalığa uygun tedavi yaklaşımı planlanır.
Kalp rahatsızlıkları, kalbi ilgilendiren ve genelde normal çalışmasını engelleyerek birçok farklı belirti ve soruna yol açabilen hastalıklar grubudur. Tedavi hastalığın türü ve seyrine bağlı olarak değişmektedir.
Çocuk kardiyolojisi bölümü, henüz doğmamış bir bebeğin kalbi de dahil olmak üzere 18 yaşına kadar oluşan kalp hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapan bölümdür. Bu hastalıklar fonksiyonel hastalıklar, yapısal anomaliler ya da ritim bozukluğu gibi sağlık sorunları olabilir. Çocukluk çağında görülen kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğu, doğuştan gelen hastalıklardan oluşur. Nefes almada güçlük, morarma, bayılma ve gelişim geriliği gibi belirtilerden bir ya da birkaçı ortaya çıktıktan sonra vakit kaybetmeden çocuk kardiyoloji uzmanına gidilmesi hayati önem taşır.