Kardiyoloji Makaleleri
Brugada sendromu, kalbi tutan ve kalpte normal ritmin bozulmasına, aritmilerin ortaya çıkmasına sebep olan ve sonucunda da ölüm riski olabilen bir hastalıktır. Tedavisi yoktur ve ani ölüm risklerini önlemeye yönelik bir takım tedbirler alınır.
Nefes alırken batma veya plöretik ağrı olarak bilinen durum çeşitli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Altta yatan nedene bağlı olarak tedavi yöntemi de farklı olacaktır.
Akut koroner sendrom kalbe kan, oksijen ve besin taşıyan koroner arterlerin tıkanması veya kan akımının azalması sonucu oluşur. Temel amaç sıkıntı ve acıyı hafifletmek, kan akışını iyileştirmek, kalbin işlevlerini eski hale getirmektir.
Konjesyon, tıkanıklık anlamına gelen bir kelimedir ve kanın veya diğer vücut salgılarının akışlarındaki problemler sebebiyle belli bir bölgede birikmesini ifade eder,
Mitral kapak prolapsusu, mitral kapağın desteleyen bağların zedelenmesi ile oluşan kalp kapağı hastalığı olup medikal ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilmektedir.
Çocuk kardiyolojisi bölümü, henüz doğmamış bir bebeğin kalbi de dahil olmak üzere 18 yaşına kadar oluşan kalp hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapan bölümdür. Bu hastalıklar fonksiyonel hastalıklar, yapısal anomaliler ya da ritim bozukluğu gibi sağlık sorunları olabilir. Çocukluk çağında görülen kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğu, doğuştan gelen hastalıklardan oluşur. Nefes almada güçlük, morarma, bayılma ve gelişim geriliği gibi belirtilerden bir ya da birkaçı ortaya çıktıktan sonra vakit kaybetmeden çocuk kardiyoloji uzmanına gidilmesi hayati önem taşır.