Enfeksiyon Hastalıkları Makaleleri
Tenya, kirli sudan ya da yiyeceklerden bulaşıp bağırsaklara yerleşen parazitler olup kendiliğinden iyileştiği gibi iyileşmediği durumlarda ilaç tedavisi uygulanmaktadır.
Batı nil virüsü, belli başlı sivrisineklerden bulaşan viral bir enfeksiyon hastalığı olup ilaç ve destek yöntemler ile tedavi edilmektedir
Kuduz, rabiesvirüsü tarafından sinir sistemine yerleşme eğilimi gösteren bir beyin enfeksiyonudur. Hastalığa yakalanılması durumunda kuduz aşısı kullanılır.
Brusella hastalığı hayvanlardan insana geçen bir bakteriyel hastalıktır. Bakteriyel bir hastalık olduğu için antibiyotik tedavisi uygulanır.
Ebola, hayvanlardan insanlara daha sonra insandan insana bulaşabilen virüs kökenli bir hastalıktır. Kesin bir tedavi olmamakla beraber DSÖ hastalık için iki aşı geliştirmiştir.
Klinik mikrobiyoloji bölümü insan vücuduna yerleşen mikroorganizmaların özelliklerini, türlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve vücutta ne gibi etkilere yol açtıklarını inceleyen bilim dalıdır.
Bu mikroorganizmaların üreme, konaklama ve ölme döngüleri de klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu nedenle enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümleri bir arada çalışır.