Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nörolojisi
Çocuk Nörolojisi Bölümü Hakkında
Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampusu Büyükdere Mah. Prof. Dr. Nabi AVCI Bulvarı No:4 / Eskişehir
Çocuk nöroloji bölümü, çocuklarda oluşabilecek kas, omurilik, beyin ve sinir hastalıklarının tanı ve tedavisini uygulayan, bir tıp uzmanlık dalıdır. Aynı zamanda "pediatrik nöroloji" ya da "gelişim nörolojisi" olarak da bilinmektedir.
Uzman çocuk nöroloji hekimleri, hastaya gereken test ve tetkikleri uyguladıktan sonra yapılacak muayene sonrasında teşhis koymakta ve tedavi işlemlerine başlamaktadır.
Nöroloji takibi, yenidoğan döneminden itibaren ilerleyen gelişimi takip etmektedir. Bebeklerin, sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirebilmesi için nörolojik muayeneler oldukça önemlidir. Doğumdan itibaren oluşan gelişme gerilikleri, beyin felci, kas rahatsızlıkları, otizm gibi sıkça görülen gelişim bozukluklarının tanı ve tedavisi çocuk nörolojisi bölümünde yapılmaktadır.
Gebelik sürecinde, doğumda ya da doğumdan sonra, sinir sisteminde oluşan hasar sonucu veya genetik geçişli hastalıklar sonucu çocuk nörolojik rahatsızlıkları görülebilmektedir. Çocuk nöroloji bölümü, çocuklarda sağlıklı bir sinir sisteminin bulunmasını sağlayarak, insan ve toplum sağlığını da korumaktadır.
Çocuk sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen hastanelerde, çocuk nöroloji bölümü de bulunmaktadır. Tıp fakültesi ve eğitim eve araştırma hastanelerinde sıklıkla bulunan çocuk nöroloji bölümü için randevu alınarak gidilmelidir.
Çocuk beyin ve sinir sisteminde oluşan hastalıklar üzerine çalışan pediatrik nöroloji bölümü, Tıp Fakültesi hastanelerinde bulunmaktadır. Çocukta oluşacak nörolojik rahatsızlıklarda üniversite hastanelerinden randevu alınarak, muayene olunabilmektedir. Doğum ve sonrasında yer alan nörolojik rahatsızlıklar da üniversite hastaneleri tarafından tedavi edilmektedir.