Bağırsak şarbonu, şarbon hastalığının etkeni olan Bacillus Anthracis isimli bakterinin, vücuduna girmesi sonucu oluşan bir enfeksiyon hastalığı olup tek tedavi yöntemi medikal tedavidir

Kuruya neden olan prion proteinlerinin insan vücuduna girmesi cenaze yamyamlığı ile mümkündür. Bilinen bir tedavi diğer prion hastalıklarında olduğu gibi bulunmamaktadır.

Aktinomikoz, bakterilerin vücudun bir bölümünden diğer bölümlerine vücut dokuları yoluyla yayıldığı bulaşıcı bir hastalık olup, tedavisi erken yapılmalıdır.

Epiglottit, boğazdaki gırtlak bölgesinin üst tarafında kıkırdak yapısındaki parçanın enfeksiyonu ve inflamasyonu durumuna verilen isimdir. İlk amaç acil olarak hastanın solunum yolunu güvene almak ve vücudun oksijenlenmesini sağlamaktır.

Sistit, çeşitli mikroplardan oluşan idrar yolu enfeksiyonudur ve hamilelik döneminde de anne adaylarında çok sık rastlanılan bir durumdur. Tedavide en etkili yöntem doktor önerisiyle antibiyotiklerdir.

Enfeksiyon Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Klinik Mikrobiyoloji Nedir?

Klinik mikrobiyoloji bölümü insan vücuduna yerleşen mikroorganizmaların özelliklerini, türlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve vücutta ne gibi etkilere yol açtıklarını inceleyen bilim dalıdır. 

Bu mikroorganizmaların üreme, konaklama ve ölme döngüleri de klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu nedenle enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümleri bir arada çalışır.