Genel Cerrahi Makaleleri
Huzursuz bağırsak sendromu, belirli sebeplerden dolayı dışkılama alışkanlıklarında yaşanan sorundur. Tedavisi kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir.
Safra kesesi taşı; safra içerisindeki bazı bileşenlerin artması ya da azalması durumunda oluşan taşlar olup tedaviyle gerek duyulduğunda cerrahi ve cerrahi dışı yöntemler uygulanabilir.
Bağırsağın bir kısmının veya yağ dokusunun, karın kaslarındaki açıklıktan dışarı çıkması durumu olan Göbek Fıtığı, genellikle bebeklerde görülürken sadece ameliyatla tedavi edilebilmektedir.
Göbek düşmesi, karın kaslarının ve göbek dokusunun zayıf olması nedeniyle meydana gelen bir rahatsızlık olup, tedavisinde genellikle uygulanan yöntem cerrahi yöntemdir.
Deri altındaki yağ dokusunun büyümesi ile oluşan hareketli, yumuşak şişlik olan yağ bezesi doktor kontrolü ile cerrahi operasyonla aldırılabilir.
Dahiliye ve genel cerrahi bölümleri ortak noktada buluşsalar da aslında farklı tıp branşlarıdır. Dahiliye bölümünü ve genel cerrahi bölümünü birbirinden ayıran en büyük fark, dahiliyenin ameliyat yapmıyor oluşudur. Dahiliye bölümü medikal tedavi yaparken, genel cerrahi bölümü ameliyatla tedavi yapar.
Bir hasta ilk olarak dahiliye bölümüne gitmelidir. Orada hastanın tetkikleri yapılır ve bir teşhis konulur. Eğer kişinin hastalığı sadece medikal tedavi ile düzelebilecek bir hastalıksa dahiliye bölümü gerekli tedaviyi uygular. Ancak eğer kişide tümör vb. hastalıklar saptanırsa hasta genel cerrahi bölümüne yönlendirilir ve cerrahi tedaviler uygulanır.
Varisler, toplardamarlarda bulunan kapakçıkların bozulması ile beraber aşağı doğru kan kaçağı olması sonucunda oluşur. Bazen damarların içindeki pıhtılar ameliyat sırasında koparak kalp, beyin ya da akciğer gibi hayati organlara giderek tıkanmaya sebep olabilmektedir. Varis tedavisinin doğru yapılabilmesi için damarlar hakkında detaylı bilgiye sahip olmak önemlidir. Bu yüzden varis tedavisi, kalp ve damar cerrahisi bölümü tarafından gerçekleştirilmektedir.