Genel Cerrahi Makaleleri
Ödem, dokularda aşırı sıvı birikmesi nedeniyle iç veya dış organlarda oluşan şişlik olup, tedavisi için öncelikle ödeme neyin neden olduğunu bulup, ona göre tedavi seçenekleri uygulanmalıdır.
Tiroid kanseri, gırtlak çıkıntısının hemen altında yer alan tiroid hücrelerinde oluşmakta olup, tedavisi; kanserin tipine, aşamasına ve hastanın tercihine göre değişkenlik göstermektedir.
Fistül, cilt ve bağırsak arasında olmaması gereken bir kanalın oluşması durumu olup, tedavisinde genellikle kullanılan yöntem ameliyat seçeneğidir.
Genellikle geceleri ve dışkılama yapıldıktan hemen sonra rahatsızlık vermeye başlayan makatta kaşıntı erkek ve kadınlarda sıkça görülür. Problemin nedenine göre ilaç ve kremler kullanılabilmektedir.
Anal fissür hastalığı, makat kanalında bulunan küçük bir kesinti veya yırtığın olması durumu olup çatlağın durumuna göre tedavi uygulanmaktadır.
Dahiliye ve genel cerrahi bölümleri ortak noktada buluşsalar da aslında farklı tıp branşlarıdır. Dahiliye bölümünü ve genel cerrahi bölümünü birbirinden ayıran en büyük fark, dahiliyenin ameliyat yapmıyor oluşudur. Dahiliye bölümü medikal tedavi yaparken, genel cerrahi bölümü ameliyatla tedavi yapar.
Bir hasta ilk olarak dahiliye bölümüne gitmelidir. Orada hastanın tetkikleri yapılır ve bir teşhis konulur. Eğer kişinin hastalığı sadece medikal tedavi ile düzelebilecek bir hastalıksa dahiliye bölümü gerekli tedaviyi uygular. Ancak eğer kişide tümör vb. hastalıklar saptanırsa hasta genel cerrahi bölümüne yönlendirilir ve cerrahi tedaviler uygulanır.
Varisler, toplardamarlarda bulunan kapakçıkların bozulması ile beraber aşağı doğru kan kaçağı olması sonucunda oluşur. Bazen damarların içindeki pıhtılar ameliyat sırasında koparak kalp, beyin ya da akciğer gibi hayati organlara giderek tıkanmaya sebep olabilmektedir. Varis tedavisinin doğru yapılabilmesi için damarlar hakkında detaylı bilgiye sahip olmak önemlidir. Bu yüzden varis tedavisi, kalp ve damar cerrahisi bölümü tarafından gerçekleştirilmektedir.