Genel Cerrahi Makaleleri
Metabolizmayı düzenleyen tiroid bezlerinde fazla hormon salgılanması sonucu oluşan Hipertiroidi'nin tedavisi, hastanın sağlık durumuna uygun olarak seçilir.
Mide fıtığı, yemek borusunun normalden kısa olup midenin göğüs boşluğuna doğru kayması ile oluşan bir hastalık olup ilaç ile iyileşmezse cerrahi tedavi uygulanır.
Pankreatit yani pankreas iltihabı, pankreas organında meydana gelen bazı faktörlerden dolayı iltihap oluşması olayı olup iltihap türüne göre tedavi uygulanır.
Karaciğer büyümesi, genelde başka bir hastalığın belirtisi olup, karaciğerin zamanla fonksiyonlarını yitirmesiyle meydana gelir. Tedavisi, altta yatan hastalığın iyileştirilmesi ile gerçekleştirilir.
Basedow graves hastalığı, zehirli guatr gibi bir çok ismi olan graves hastalığı tiroit hormonunun fazlalığından olup cerrahi, atom ve ilaç tedavilerinden uygun olanı uygulanır.
Dahiliye ve genel cerrahi bölümleri ortak noktada buluşsalar da aslında farklı tıp branşlarıdır. Dahiliye bölümünü ve genel cerrahi bölümünü birbirinden ayıran en büyük fark, dahiliyenin ameliyat yapmıyor oluşudur. Dahiliye bölümü medikal tedavi yaparken, genel cerrahi bölümü ameliyatla tedavi yapar.
Bir hasta ilk olarak dahiliye bölümüne gitmelidir. Orada hastanın tetkikleri yapılır ve bir teşhis konulur. Eğer kişinin hastalığı sadece medikal tedavi ile düzelebilecek bir hastalıksa dahiliye bölümü gerekli tedaviyi uygular. Ancak eğer kişide tümör vb. hastalıklar saptanırsa hasta genel cerrahi bölümüne yönlendirilir ve cerrahi tedaviler uygulanır.
Varisler, toplardamarlarda bulunan kapakçıkların bozulması ile beraber aşağı doğru kan kaçağı olması sonucunda oluşur. Bazen damarların içindeki pıhtılar ameliyat sırasında koparak kalp, beyin ya da akciğer gibi hayati organlara giderek tıkanmaya sebep olabilmektedir. Varis tedavisinin doğru yapılabilmesi için damarlar hakkında detaylı bilgiye sahip olmak önemlidir. Bu yüzden varis tedavisi, kalp ve damar cerrahisi bölümü tarafından gerçekleştirilmektedir.