Radyasyon Onkolojisi Bölümü Hakkında

Adres:

Kazımdirik Üniversite Cd. No:9 / İzmir

Yol tarifi, adresi nerede?

Radyasyon onkolojisi, kanser hastalıklarının tedavi edildiği bir tıp branşıdır. Bu birimde tedavi sırasında radyasyon kullanılmaktadır. Radyoaktif maddeler veya geliştirilmiş cihazlar tarafından üretilen radyasyon, parçacıklar ya da dalgalar aracılığıyla istenilen kanala yönlendirilmektedir. Böylelikle kanserli hücrelerin büyümesi ve yayılması engellenirken, bunun yanı sıra görüntüleme işlemleri de yapılabilmektedir. 

Radyasyon onkolojisi sırasında ışın tedavisi ve radyoterapi olmak üzere iki çeşit yöntem kullanılmaktadır. Bu iki yöntem tek başına uygulanabildiği gibi, kemoterapi ve cerrahi işlemlerle birlikte de kullanılabilmektedir. 

Radyasyon tedavisi sırasında temel prensip, kanserli hücrelerini yüksek dozda radyasyon kullanılarak hasar verilmesi prensibine dayanmaktadır. Bu sayede hastaların vücudunda bulunan kanserli hücrelerin yerini sağlıklı hücrelerin alması amaçlanmaktadır. Ancak radyasyon tedavisi, birtakım yan etkilere sahiptir. Tedavi sırasında oluşabilecek tüm yan etkiler, uzman hekim tarafından hastalara ayrıntılı bir şekilde açıklanmaktadır.

Radyoterapi Nedir?

Radyoterapi, kanser hücrelerinin yok edilmesi için yüksek dozdaki radyasyonun, alanında uzman hekimler tarafından hastalara verilmesi ile uygulanmaktadır. Radyoterapi, ışın tedavisi olarak da isimlendirilmektedir. 

Radyoterapinin yan etkileri arasında sayılabilecek ilk madde kanserli hücrelerin yanı sıra, sağlıklı hücrelerin de zarar görebilmesi olasılığıdır. Ancak sağlıklı hücreler, kanserli hücrelerden farklı oldukları için kendilerini onarabilmektedir. Radyoterapi tedavi planı, uzman hekim tarafından oluşturulmaktadır. Işın tedavisi için seanslar kanser hastalarının durumuna, kanserin türüne ve hastalıklı organa göre belirlenmektedir. 

Radyasyon onkolojisi bölümünde, pek çok kanser hastalığının tedavisi yapılmaktadır. Dünyada her 100 kanser hastasından 70'i radyoterapi ile tedavi edilmektedir. Öte yandan radyoterapi ile tedavi edilen hastalıklar arasında, iyi huylu tümörler de bulunmaktadır. Bu sayede iyi huylu tümör oluşumlarının da yok edilmesi sağlanmaktadır. 

Hizmetler:

Fotodinamik Tedavi, Neoadjuvan, Radyofrekans Ablasyon, Sıcak Kemoterapi, Tomoterapi, Brakiterapi, Hipertermi, PET CT, Enteral Beslenme, Atom Tedavisi, Palyatif Bakım, Radyoterapi, Kemoterapi

Hastalıklar:

Kulak kanseri, Beyin Metastazı, Burun Kanseri, Castleman Hastalığı, Boyun Kanseri, Diş Eti Kanseri, Dil Kökü Kanseri, Tükürük Bezi Kanseri, Kemik Metastazı, Liposarkom, Kalp Kanseri, Rabdomyosarkom, Nazofarenks kanseri, Teratom, Adenokarsinom, Metastaz, Mide kanseri, Meme kanseri, Kanser, Kolon kanseri, Lenfoma

Anlaşmalı Kurumlar:

Laparoskopik Safra Kesesi Ameliyatı, Ace European Sigorta, Axa Sigorta, Halk Sigorta, Inter Partner Assistance, Ziraat Sigorta, Yapı Kredi Sigorta, Güneş Sigorta, Ak Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Sigorta, Anadolu Sigorta, Acıbadem Sigorta, Şeker Sigorta, Dubai Star Sigorta, Eureko Sigorta, Generali Sigorta, Mapfre Sigorta, Groupama Sigorta, Ankara Sigorta

Radyasyon Onkolojisi Doktorları

Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu
Radyasyon Onkolojisi,
Prof. Dr. Arif Bülent Aras
Radyasyon Onkolojisi,
Prof. Dr. Serdar Özkök
Radyasyon Onkolojisi,
Prof. Dr. Yavuz Anacak
Radyasyon Onkolojisi,
Doç. Dr. Zeynep Özsaran
Radyasyon Onkolojisi,
Prof. Dr. Deniz Yalman
Radyasyon Onkolojisi,
Ass. Dr. Fatime Gülşen Kara Ergintürk
Radyasyon Onkolojisi,
Ass. Dr. Meltem Dağdelen
Radyasyon Onkolojisi,
Doç. Dr. Emine Serra Arun Kamer
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Senem Demirci
Radyasyon Onkolojisi,
Ass. Dr. Fatma Yavaş
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Özlem Akagündüz
Radyasyon Onkolojisi,
Ass. Dr. Barboros Aydın
Radyasyon Onkolojisi,