Takipne veya Taşipne adı verilen durum, hızlı ve derin olmayan bir şekilde solumak anlamına gelmektedir. Tedavide antibiyotikler ve oksijen tedavisi gibi seçenekler mevcuttur

Bisinozis, keten, kenevir ve pamuk parçacıklarının sürekli olarak özellikle mesleksel sebeplerle solunması sonucu ortaya çıkan bir akciğer hastalığıdır. İlk yapılması gereken hastalığa sebep olan toza maruziyeti kesmektir.

Hasta bina sendromu, kapalı alanda bulunmanın neden olduğu düşünülen bir rahatsızlık olup, bir tedavisi bulunmamakla birlikte öncelikle astım gibi altta yatan sebepler tedavi edilmektedir.

Hamilelik döneminde mutlaka görülen mevsim geçişlerinde hamilelikte öksürük şikayetleri görülebilmektedir. Tedavide su tüketimi, antibiyotik, bronkodilatör, antihistaminik, öksürük şurubu gibi seçenekler vardır.

Respiratuar distres sendromu, prematüre doğum dediğimiz bebeklerin zamanından önce gelişimini tamamlamadan doğması durumundaki hastaları daha ciddi oranda etkilemektedir. Hastalığın spesifik, kesin bir tedavisi yoktur.