Retina hastalıklarında görüntünün oluşmaması durumunda hastada görme problemleri ortaya çıkacaktır. Hekimler lazer tedavisi, göz içi enjeksiyonlar, medikal tedavi, göz cerrahisi, lens ve gözlük gibi tedavi uygulayabilir.

Anoftalmi kavramı bebeğin anne karnında gelişim sürecindeki meydana gelen gözünün gelişiminin yavaşlaması ya da tamamen durması durumunda gözün oluşmamasıdır. Gelişim basamaklarının sağlanabilmesi amacıyla prostetik göz takılmaktadır.

Siklopleji gözde uyumdan sorumlu olan kaslardan olan siliyer kasının göz damlaları kullanılarak felç edilmesi durumudur. Tedavisi genelde medikal olarak yapılır.

Ezotropya, gözün içe doğru yani burun yönüne doğru döndüğü bir şaşılık durumudur. Tedavi, durumun şiddetine ve hastalığın mevcut olduğu sürenin uzunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterir.

Miyaz hastalığı, sinek lârvalarının normal gelişmelerinin kısmen ya da tamamen insan vücudunda geçtiği ve tutulan yere göre hasarlara sebep olduğu bir hastalıktır. Tedavinin temelini larvaların bölgeden uzaklaştırılması oluşturmaktadır.

Göz Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Göz Sağlığı İçin Ne Yapmalı?

Göz sağlığını korumak için her sene düzenli olarak rutin muayene yaptırılması, doğru gözlüklerin tercih edilmesi, teknolojik ekranlara bakarken uygun mesafenin muhafaza edilmesi ve uzun süre ekran karşısında vakit geçirilmemesi, kontakt lens kullanırken tırnakların kısa olmasına ve hijyen kurallarına özen gösterilmesi, çok sıcak ve kuru hava olan ortamlarda uzun süre kalınmaması, doğru aydınlatma tercihlerinin yapılması ve göze uygulanan kozmetik ürünleri seçerken bilinçli olunması gerekir. Aynı zamanda beslenmede E, C ve A vitaminleri ile selenyum ve çinko minerallerinin yeterli alınması da göz sağlığı için oldukça önemlidir.