Özel Medicabil Hastanesi Acil Servis

Psikoloji , Nöroloji , Psikiyatri , Diyetisyen , Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Kardiyoloji , Dermatoloji , Üroloji , Odyoloji , Ortopedi ve Travmatoloji , Göz Hastalıkları , Radyoloji , Dahiliye , Genel Cerrahi , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Ağız ve Diş Sağlığı , Kulak Burun Boğaz , Yoğun Bakım , Enfeksiyon Hastalıkları , Kadın Hastalıkları ve Doğum , Beyin ve Sinir Cerrahisi , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon , Göğüs Hastalıkları , Acil Servis , Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi , Tıbbi Biyokimya ...Daha fazla göster
0 Görüş

Acil Servis Bölümü Hakkında

Adres:

Mudanya Yolu, Fethiye mah. Küre sok. No: 1 / Bursa

Yol tarifi, adresi nerede?

Acil servis hem hastanelerin hem de başka sağlık kuruluşlarının ulaşılması en kolay olan ve giriş kısmı ambulansların kolayca yanaşabileceği bir noktasında yer alan acil sağlık yardımına ihtiyaç duyan hastalara acil müdahale ile hizmet veren birimlerdir.

Acil servis biriminde, başka servislerde randevu ile bakılması açısından beklenemeyecek durumdaki hastalıklar ile ilgili hasta kişilere ilk tıbbi müdahaleler yapılır. Acil servis hem devlet hastanesi hem de başka özel hastanelerde yer almaktadır.

Acil sağlık hizmetleri, acil servisler bünyesinde acil tıp uzmanları ya da başka uzman hekimler tarafından ve buna ek olarak hastane hemşireleri, pratisyenler, acil tıp teknikerleri (acil bakım teknikerleri), ambulans görevlileri, diğer sağlık çalışanları tarafından verilmektedir.

Acil Servis Birimleri

Acil servis birimleri, 7 gün 24 saat hizmet şekli ile görev yapmaktadır. Acil servis birimlerinde muayene, müdahale ve tedavi için herhangi bir randevu alınması gerekmez. 

Acil tıbbi sağlık ekip ve ekipmanları ile çalışan acil servis hizmetleri; hasta karşılama ve danışma, hasta kayıt birimi, triyaj, hasta muayene odası, müşahede odaları, resüsitasyon odaları, acil cerrahi müdahale odası, izolasyon odaları, bekleme alanı, hekim, hemşire ve yardımcı personel odaları.

Acil Servis Hasta Kabul Süreci

Acil servis hasta kabul birimi, hastaların veya yakınlarının randevu alması gerekmeden karşılanıp yönlendirildiği danışma bölümüdür. Bir diğer deyişle hasta karşılama bölümüdür. Acil servis tıp hizmetleri için hasta kabul bölümünde hasta kayıt süreci şu şekildedir:

  • Acil servis birimlerine, tedavi ya da müdahale amaçlı müracaat etmiş olan hastalar, triyaj talimatına bağlı olarak sedye ya da tekerlekli sandalye ile beraber görevli bir acil sağlık personeli yardımıyla ilgili departman için alınır.
  • Eğer hasta ambulans ile acil tedavi polikliniğine getirildiyse hasta kişi, ambulans personeli tarafından acil servis uzman doktoruna teslim edilir. Ardından hastanın acil bölümünden girişi gerçekleştirilir.
  • Acil tıp servisinde hastayla ilgili vital bulgular, hastane hemşiresi tarafından öğrenilip alınmakta ve ardından kaydedilmektedir.
  • Hasta, kabin ya da muayene odasında nöbetçi acil doktoru tarafından detaylı olarak muayene edilir.
  • Muayene odası içerisine gelmiş olan hastalar, acil tıp servisindeki hasta kabul bölümünden acil muayene için kayıt oluşturarak başvururlar.
  • Eğer bu noktada kayıt oluşturulmamışsa hasta yakınları ile ya da triaj birimi uygulamasına bağlı olarak acil olmayan bir durumdaysa gereken tetkikler ile tedaviler yapılabilmesi için ilk olarak hasta kabul bölümüne yönlendirilirler.

Sağlık alanında deneyimli doktor ve sağlık çalışanları ile birlikte hızlı işlem gerektiren hastalık ve cerrahi müdahaleler bu birimde yapılmaktadır. Hasta hakkında yoğun ve gerekli tetkikler yapıldıktan sonra kişisel ihtiyaçlarına yönelik tedavi acil servis birimi içinde uzman doktor tarafından uygulanmaktadır.

Hizmetler:

Ors Tedavisi, Laboratuvar Testleri, Semptomatik Tedavi, İntravenöz Enjeksiyon, Bebeklerde Temel Yaşam Desteği, Bebeklerde İlk Yardım, Monitörizasyon, Seroloji Testi, Palpasyon, Endotrakeal Entübasyon, İleri Yaşam Desteği, Estetik Dikiş, İnfluenza Testi, Hızlı Antijen Testi, Debridman, İntramüsküler Enjeksiyon, Curb 65, İnfüzyon Pompası, Suni Teneffüs, Kanül, Turnike Uygulaması, tPA Uygulaması, Glaskow Skalası, Aspirasyon, Subkutan Enjeksiyon, Damar Yolu Açma, Solunum Cihazı, Tahlil, Enteral Beslenme, Temel Yaşam Desteği, Heimlich Manevrası, Defibrilatör, Rentek Manevrası, Grip Aşısı, Sonda, CPR, Trakeostomi, İlk Yardım

Hastalıklar:

Küçük Dil Şişmesi, Bebeklerde Kol Çıkması, Doğum Sonrası Ayak Şişmesi, Hamilelikte Arı Sokması, Bebeklerde Nefessiz Kalma, Gebelikte Gıda Zehirlenmesi, Hamilelikte Bayılma, Susam Alerjisi, Kayısı Çekirdeği Zehirlenmesi, Moyamoya Hastalığı, Bebeklerde Yanık, Turist İshali, Konserve Zehirlenmesi, Karın Kası Yırtılması, Bebeklerde Kafa Travması, Parmak Kopması, Blow Out Kırığı, Böcek Alerjisi, Leğen Kemiği Kırığı, Bilek Kırığı, Kimyasal Zehirlenme, Bebeğin Yabancı Cisim Yutması, Omurilik Hastalıkları, Vücutta Yanma, Kollaps, Epiglottit, Beyin Damar Hastalıkları, İç Kulak Hastalıkları, Bildirimi Zorunlu Hastalıklar, Hamilelikte Ateş, Tibia Kırığı, Ani Tansiyon Yükselmesi, Yumurta Zehirlenmesi, Bağırsak Delinmesi, D Dimer Yüksekliği, Arsenik Zehirlenmesi, Tümör Lizis Sendromu, Yelken Göğüs, Vestibüler Nörit, Nikotin Zehirlenmesi, Çevre Sorunları Nedeniyle Ortaya Çıkan Hastalıklar, Hamilelikte Kusma, Bağırsak Kanaması, Laktik Asidoz, Folikül Kisti, Enoftalmus, Hepatorenal Sendrom, Kurşun Zehirlenmesi, Kardiyojenik Şok, Kaburga Çatlağı, Su Alerjisi, Klonus, OHSS, Yanak Şişmesi, Takipne, Golfçü Dirseği, Sebepsiz Ateş Yükselmesi, Çikolata Alerjisi, Toksik Şok Sendromu, Refeeding Sendromu, Süt Zehirlenmesi, Miyozis, Korsakoff Sendromu, İnsizyonel Herni, Domates Alerjisi, Hamilelikte Kalp Çarpıntısı, Doğalgaz Zehirlenmesi, Kibas, Organofosfat Zehirlenmesi, Hipovolemi, Akut Koroner Sendrom, Eklampsi, Kan Tutması, Aspirasyon Pnömonisi, Sivrisinek Alerjisi, Çamaşır suyu zehirlenmesi, İlaç zehirlenmesi, Kafada Şişlik, Fıtık Patlaması, Brugada Sendromu, Solunum yetmezliği, Still hastalığı, Hemoglobinopati, Hipernatremi, Pıhtı atması, Kedi Isırması, Steven Johnson Sendromu, Yılan Sokması, Mide Delinmesi, Su Toplaması, Crush Sendromu, Şakak Ağrısı, Sarıkız Örümceği Yarası, Kulak Kristallerinin Oynaması, Polikistik böbrek, Pulmoner ödem, Beyin anevrizması, İlaç alerjisi, Trombofili, Kan Kusmak

Anlaşmalı Kurumlar:

İş Bankası, Halk Sigorta, Allianz Sigorta, Ak Sigorta, Acıbadem Sigorta, Anadolu Sigorta, Axa Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Inter Partner Assistance, Türkiye Büyük Millet Meclisi Mensupları, Mapfre Sigorta, Yapı Kredi Sigorta

Acil Servis Doktorları

Dr. Mustafa Koçak
Acil Servis,
Dr. Cengiz Budak
Acil Servis,
Dr. Coşkun Hayırlıoğlu
Acil Servis,
Dr. Hüseyin Yıldız
Acil Servis,