Cotard Sendromu, çok nadir karşılaşılan, kişinin kendisini ya da vücut organlarından birinin öldüğünü veya ölmek üzere olduğunu hissettiği bir psikiyatrik rahatsızlıktır. Semptomları iyileştirmeye yönelik Medikal Tedavi uygulaması yapılır.

Kaybetme korkusu bireyin herhangi bir nesneyi, kişiyi ya da duyguyu çeşitli nedenlere bağlı olarak kaybetmekten korkmasına neden olan bir fobi olup seanslarla tedavi edilebilir

Kişinin vücudunda herhangi bir yerini beğenmemesi ve bunu takıntı haline getirmesi durumu olan Dismorfofobi; terapi ve medikal yardım ile tedavi edilmektedir.

Kişinin içeriden gelen dürtülerinde bir hakimiyet sağlamayıp, kontrol edememesine dürtü kontrol bozukluğu denir. Medikal tedavi yöntemleri, psikoterapiler, bilişsel davranışsal terapiler gibi yöntemleri bulunmaktadır.

Tahammülsüz insanlar her fırsatta bulunduğu durum hakkında şikayetlerini arka arkaya sıralarlar. Tedavisi, tedavi süreci ve kişilerin tedaviye olumlu yanıt vermesi ile alakalıdır.

Psikiyatri ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Psikolog Nedir? Psikolog Ne Yapar?

Psikolog kelimesinin dilimizdeki karşılığı ruh bilimcidir. Psikologlar, danışanları gözlemleyerek neden-sonuç ilişkisi kurmak ve psikiyatristler tarafından istenen testleri uygulamak ve sonuçlarını değerlendirmekten sorumludur. Aynı zamanda gerekli yeterliliğe sahip olan psikologlar danışmanlık hizmeti vererek kişilerin psikolojik sorunlarında rehberlik de edebilirler.

Çocuk Psikiyatri Nedir? Çocuk Psikiyatrisi Ne Yapar?

Ergenlik dönemini henüz tamamlamamış olan tüm hasta grubuna psikiyatri hizmeti sunan tıp branşına Çocuk (Pediatrik) Psikiyatri adı verilir. Çocukluk ve ergenlik döneminde görülen davranış bozuklukları, DEHB, öğrenme güçlüğü, konuşma bozukluğu, zeka geriliği, IQ seviyesinin yüksek olması, uyum sorunları, öfke nöbetleri vb. gibi ruhsal sağlık sorunlarının teşhis, takip ve tedavilerini çocuk psikiyatristleri gerçekleştirir.   

Psikiyatri Ne Sorar?


Psikiyatri muayenesi sırasında öncelikle hastanın adı, medeni durumu, yaşı, hangi mesleği yaptığı ve nerede yaşadığı gibi genel sorular sorulur. Ardından şikayetleri, bu şikayetlerin ne zamandır var olduğu, yardım almak için neden o anın seçildiği öğrenilir. Hastanın bağımlılık öyküsünün olup olmadığı, daha önceki dönemlerde psikolojik yardım alıp almadığı, aile ve çocukluk öyküsü, cinsel hayatı, inancı, hobileri, kültürel etmenler, geçirilen travmalar ve yaşam şekli gibi bilgiler de psikiyatri muayenesinde yöneltilen sorular arasında yer almaktadır.