Tıbbi Onkoloji Bölümü Hakkında

Adres:

Üniversiteler Mahallesi Bilkent Caddesi No:1 / Ankara

Yol tarifi, adresi nerede?

Tıbbi Onkoloji bölümü, sadece kanserli hastaların tedavisi amaçlı olarak hizmet veren bir bölüm değildir. Tıbbi onkoloji birimi ve uzman doktorları, yalnızca kanser tedavisi için değil, aynı zamanda herhangi bir kanser hastalığından korunma, kanser taraması, hastalık üzerine tanı alanlarını içine alan bir bilim dalı olarak hastanelerde yer almaktadır.

Dolayısıyla Tıbbi Onkoloji bölümü, kanser tedavisi amaçlı olarak kanserin her aşaması ile ilgili olan ve her evresine dair çalışmalar yürüten bir tıp branşı olmak üzere hizmet verir.

Tıbbi Onkoloji Uzmanları ve Tedavi Yöntemleri

Tıbbi Onkoloji ile ilgili olan uzman kişilere "onkolog" denir. Bu uzman kişiler, onkoloji ile ilgili olan araştırmalar sürdürürler ve çalışmalar yaparlar. Onkolog doktorlar hem kanser hem de kanser türevleri olmak üzere tüm kanser hastalıkları ile ilgilenmektedir.

Bu noktada kanserin nasıl meydana geldiği, kanserin yapısı, neden ortaya çıktığı, tanı ve tedavisi de dahil olmak üzere gerekli cerrahi operasyonlarla da ilgili çalışırlar. Buna göre hem ilaç tedavileri hem de cerrahi tedavileri gibi tedavi alanlarında takip ettikleri yöntemler; ilaçlı tedavi/kemoterapi, hormon tedavisi, hedefe yönelik olan biyolojik tedaviler, bağışıklık tedavisi/immunoterapi şeklindedir.

Tıbbi Onkoloji Tedavi Şekli ve İş birliği Yaptığı Alanlar

Tıbbi onkoloji bölümü, ilgili kanser tabanlı hastalıkları araştırırken, tanı ve tedavisi üzerine farklı tıp alanları ile iş birliği yapar. Bu noktada iş birliği içerisinde hastaların hastalıkları üzerine ortaklık kurduğu tıp birimleri arasında hem radyoloji hem de cerrahi gibi farklı alanlar yer alır. Tedaviler bu birimlerle yürütülen ortak çalışmalar sırasında hastaya yaklaşım sağlarken bilimsel veriler ışığında multidisipliner olarak tedavileri planlar ve düzenler.

Tıbbi Onkoloji bölümü hastalıkları ile ilgili tedavi şekli ise oral veya damar yolu ile uygulanan ilaç tedavisi şeklinde gerçekleşir. Tabii bu ilaç uygulamaları, kanser tabanlı hastalığın türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hizmet kapsamında sürdürülen tedavi planlaması ise kanser hastalığının hücre tipine, yayıldığı bölgeye ve başladığı organa göre farklılık gösterir.

Hizmetler:

Ağrı Pompası, Fotodinamik Tedavi, Neoadjuvan, Kanser Hastalarında Beslenme, Radyofrekans Ablasyon, Sıcak Kemoterapi, Mezenkimal Kök Hücre, Eksizyonel Biyopsi, Kanser Testi, Kanser Aşısı, İntratekal, Hipertermi, Ca 15-3, PET CT, Enteral Beslenme, Atom Tedavisi, Palyatif Bakım, İmmünoterapi, CA 125, Biyopsi, İlik Nakli, Check Up, Homeopati, Kök Hücre Tedavisi

Hastalıklar:

Mantle Hücreli Lenfoma, Hairy Cell Lösemi, Foliküler Lenfoma, Burun Kanseri, Castleman Hastalığı, Diffüz Büyük B Hücreli Lenfoma, Boyun Kanseri, Diş Eti Kanseri, Dil Kökü Kanseri, Graft Versus Host, Bağırsakta Polip, Tükürük Bezi Kanseri, İnce Bağırsak Kanseri, Damak Kanseri, Zollinger Ellison Sendromu, Nöroendokrin Tümör, Kemik Metastazı, Liposarkom, Hipofiz Bezi Tümörü, Kalp Kanseri, Paraneoplastik Sendrom, Rabdomyosarkom, Kaşeksi, Karaciğerde kitle, Omurilik kanseri, Bademcik Kanseri, Karın zarı kanseri, Burkitt lenfoma, Nazofarenks kanseri, Safra kesesi kanseri, Ewing sarkom, Teratom, Mikozis fungoides, Miyelodisplastik sendrom, Penis kanseri, Kaposi sarkomu, Yemek borusu kanseri, Yumuşak doku kanseri, Adenokarsinom, Böbrek kanseri, Rektum kanseri, Dudak kanseri, Ağız kanseri, Hodgkin lenfoma, Ayak Bileği Ağrısı, Lökosit yüksekliği, Kemik kanseri, Mesane kanseri, Karaciğer kanseri, Tiroid kanseri, Gırtlak kanseri, Bağırsak Kanseri, Metastaz, Mide kanseri, Pankreas kanseri, Meme kanseri, Kanser, Kolon kanseri, Lenfoma

Tıbbi Onkoloji Doktorları

Uzm. Dr. Emel Üçgül
Tıbbi Onkoloji,