Beyin ve Sinir Cerrahisi Makaleleri
Hareket bozuklukları, istemsiz hareketlerin aşırı olması veya yavaşlığı ile karakterize olan nörolojik hastalıkları tanımlamak için kullanılır. Yüzme, germe esneme hareketleri gibi tedaviler uygulanmaktadır.
Yürüme bozuklukları, çoğunlukla denge ve duruş sorunlarıyla birlikte ortaya çıkan, pek çok farklı sebebe bağlı olarak gelişebilen bozukluklardır. Altta yatan sebeplere bağlı olarak tedavi yaklaşımları farklı olmaktadır.
Eklem hastalıkları iltihabi romaztizmal hastalıklar ya da halk arasında kireçlenme olarak da ifade edilebilmektedir. Fizik tedavi ve egzersiz tedavileri, yatak istirahati, korse ile destekleme, doğru bir bel postürü uygulanabilmektedir.
Beyin hastalıkları, vücudun ve mental işlevlerin düzgün çalışması için olmazsa olmaz bir organ olan beynin anormalliklerinden kaynaklanan hastalıklar grubudur. Genellikle medikal tedaviler uygulanmaktadır.
Merkezi sinir sisteminde ve çevresel sinir sisteminde meydana gelen hasarlar farklı hastalık tabloları oluşturmaktadır. Medikal, cerrahi ve rehabilitasyon tedavileri ile kontrol altına alınmaya çalışılır.
Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.
Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.