Beyin ve Sinir Cerrahisi Makaleleri
Atrofi organların küçülmesi ve eski boyutuna göre boyut kaybı demektir. Tedavide izlem tedavisi, semptomatik tedavi, fizik tedavi, medikal tedavi ve hormon takviyesi uygulanabilmektedir.
Travma dıştan bir etki sonucu, bir dokunun, bir veya daha fazla organın ve vücudun yapısını ve bütünlüğünü bozan her türlü durumdur. Terapi yöntemleri ve medikal tedaviler tedavide önemli bir paya sahiptir.
Uyuşma ve karıncalanma hissi sinir hücre yapılarının aşırı uyarılması ya da hasar görmesi sonucunda meydana gelebilmektedir. Tedavi altta yatan nedene göre planlanmaktadır.
Fıtık, genel olarak vücudun iç kısmında bulunan kas veya çevre dokudaki zayıflıktan dolayı iç organların dışarı doğru çıkması durumu olarak tanımlanabilir. Fıtığın en etkili şekilde tedavi edilmesinin yolu ameliyattır.
Beynin beslenmesinin bozulması, beyin bölgelerinin canlılığını kaybetmesi ve işlevleri yerine getirememesi durumları beyin damar hastalıklarıdır. Doku plazminojen aktivatörü ve karotid endarterektomi gibi tedaviler mevcuttur.
Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.
Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.