Beyin ve sinir cerrahi bölümü, baş, boyun, omurilik, beyin ve sinir sisteminde yer alan hastalıkların cerrahisi ile ilgilenen bir bölümdür.

Kişinin etrafındakileri dönüyormuş gibi hissetmesine sebebiyet veren bir yanılsama durumu olan Vertigo hastalığının kesin bir tedavisi olmamakla birlikte hastanın durumuna göre tedavi edilebilir.

Halk arasında sara hastalığı olarak bilinen epilepsi, bulaşıcı olmayan bir nörolojik hastalıktır. Nöbetlere neden olan epilepsinin tedavisinde anti-epileptik ilaçlar kullanılır.

Omurgayı oluşturan omurların orta hattan kaymasıyla oluşan yapısal bozukluğa denir. Tedavinin temelinde gözlem, korse tedavisi ve cerrahi tedavi olma üzere üç seçenek vardır ve hastaların özelliklerine göre bu seçeneklerin biri veya birkaçı uygulanır.

Bel fıtığı, bel bölgesindeki omurların doğal pozisyonlarını kaybetmesi sonucu oluşan ve tedavisi için çeşitli ilaçlar, fizik tedavi, egzersizler ve ameliyat yöntemleri uygulanan hastalıktır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Nöroloji Hangi Hastalıkları Kapsar?

Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.

Beyin Cerrahi Nöroloji Mi?


Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.