Kolda uzanan sinirlerin üzerinde baskı oluşması sonucu yeteri kadar iletim olmaması sonucunda kol uyuşması meydana gelmekte olup, tedavisi yaşam tarzı değişikliğiyle yapılır.

Hipoksi, oksijen elementinin vücut için yeterli ve etkin kullanılamaması durumu olup ilk tedavi her zaman hastaya oksijen vermektir.

Kolda oluşan ve rahatsızlık hissi veren Sağ Kol Ağrısını tedavi edebilmek için altta yatan nedene uygun tedavi yöntemi uygulanmalıdır.

Distoni, beynin, hareket koordinasyonlarını kontrol etmeye yarayan kısmın işleyişinden kaynaklanan istemsiz kas kasılması olup türüne göre tedavi yöntemleri de değişir.

Foramen magnum adı verilen omurilik kanalına doğru bir fıtığın oluşması durumu olan Beyincik Sarkması, ilaç ya da cerrahi operasyon ile tedavi edilmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Nöroloji Hangi Hastalıkları Kapsar?

Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.

Beyin Cerrahi Nöroloji Mi?


Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.