Beyin ve Sinir Cerrahisi Makaleleri
Boyun tutulması, farklı sebeplere bağlı olarak, başı bir yerden bir yere çevirirken hissedilen ağrıdır. İlaç kullanımı, fizik tedavi gibi yöntemler ile tedavi edilebilir.
Beyin tümörü, beyinde anormal olarak çoğalan hücreleri ve kitleleri ifade etmekte olup; tedavisinde ilk önce tümörün konumu, büyüklüğü belirlenir ve ardından uygun görülen tedavi yöntemi uygulanır.
Damarlardaki incelme sonucu meydana gelen damar genişlemesi olan anevrizma hastalığı bulunduğu bölgeye göre tedavi yöntemlerinde değişkenlik gösterebilir.
Boyun bölgesindeki her hangi bir yaralanma veya hastalık boyun ağrısı yapabilmekte olup; tedavisinde, fizik tedavi ve ilaç tedavisi yöntemleri kullanılır.
Spina bifida hastalığı, gebeliğin ilk ayında fetüsün omurilik kanalının kapanmaması sonucu oluşan bir rahatsızlık olup doğumdan sonra ilk 72 saat içerisinde cerrahi müdahale yapılmaıldır.
Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.
Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.