Çocuk Nörolojisi Makaleleri
Çevreden toplanan bu verilerin hatalı veya yanlış olmasına "algı bozukluğu" denir. Altta yatan neden olarak organik bir hastalık varlığında öncelikle bu hastalık tedavi edilmelidir.
Düz kafa sendromu, bebeklerin başının arka bölümü veya yan bölümlerinde pozisyonu sebebiyle ortaya çıkan düzleşme durumudur. Kask tedavisi, fizik tedavi, düz kafa ameliyatı, düz kafa cerrahisi gibi tedaviler vardır.
Sturge Weber Sendromu, alın bölgesi, kafa derisi veya göz bölgesinin etrafında gelişen, nörolojik bir hastalık olarak literatürde yerini almaktadır. Medikal tedaviye yanıt vermeyen hastalarda cerrahi müdahale uygulanmaktadır.
Vücudumuzun hareket etmesini sağlayan bu sistemlerin herhangi bir parçasında aksaklık olması sonucunda ortaya çıkan bu tabloya “ataksi” adı verilmektedir. İlk olarak nedenin azaltılmasına yönelik tedavi uygulanır.
Koroid pleksus kisti, beyinde koroid pleksus adı verilen yapıların içerisinde; içi sıvı dolu keseciklerden oluşan kistik yapıya denir. Tedavide izlem yada cerrahi müdahale gibi seçenekler bulunmaktadır.
Çocuk nörolojisi bölümü devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde ya da özel hastanelerde bulunmaktadır.
Tercih edilecek hastanenin yeterli donanıma sahip olması, hem teşhis hem de tedavi süreci açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle muayene öncesinde hastane ve hizmet görevler hakkında ön araştırma yapılması tavsiye edilmektedir.