Gergin omurilik sendromu; omuriliğin son kısmının doğuştan yada sonradan gelişen bir bağ dokusu yapısı nedeniyle sakrum adı verilen sağrı kemiğine yapışması ve bunun sonucunda gerilerek semptom ortaya çıkarması durumudur. Tedavide ise sadece cerrahi müdahale uygulanmaktadır.

Klonus, kasları kontrol eden sinir hücreleri hasar gördüğünde ortaya çıkan nörolojik bir belirti durumudur. Fizik tedavi, ortez ve soğuk uygulama gibi birçok tedavi seçeneği hastanın durumuna göre uygulanmaktadır.

Beyin veya omurilikteki kan damarlarının anormal olması durumudur. Tedavisi ise medikal ve cerrahi olarak ayrılmaktadır.

Lomber spondiloz omurganın bel bölgesindeki omurlar arasındaki disk ve eklemlerde meydana gelen aşınma olup fizik tedavi, egzersiz ve en son ameliyat tedavisi uygulanabilir

Siringomiyeli hastalığı omurilikte boşluklar oluşmasıyla meydana gelmekte olan bir hastalık olup, hastaların gerekli durumlarda ilaç ve cerrahi müdahale alması gerekebilmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Nöroloji Hangi Hastalıkları Kapsar?

Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.

Beyin Cerrahi Nöroloji Mi?


Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.