Zorlama ya da sinir sıkışması sonucu ortaya çıkan his kaybına sağ el uyuşması adı verilmektedir. Tedavi planlanması altta yatan nedenin tespit edilmesi ile nedene yönelik şekilde yapılır. 

Düşük ayak, ayağın hareket etmesini sağlayan kasların ve sinirlerin hasarlanması sonucu ayak bileğinin bükememe, kaldıramam durumu olup farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır

Omurilik kanseri, omurilikte veya çevresindeki zarda oluşan tümör olup cerrahi operasyon ile tedavi edilmektedir.

Hemiparezi vücudun bir yarısında istemli hareketlerde kayıp ve kas kuvvetinde azalmadır. Tedavisi hastalığa neden olan durum veya hastalığın tedavi edilmesi ve hastanın fonksiyonelliğinin arttırılması şeklindedir.

Belde Tarlov kisti veya bilinen diğer adı ile perinöral kistler omurgada ortaya çıkan içi sıvı ile dolu olan keseciklere verilen isimdir. Çoğunlukla tedaviye ihtiyaç duyulmasa da bu kistlerin boşaltılması gerekebilir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Nöroloji Hangi Hastalıkları Kapsar?

Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.

Beyin Cerrahi Nöroloji Mi?


Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.