Spastisite, kasların aşırı derecede kasılı kalma durumu olup medikal ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilmektedir.

Beyin içinde içi sıvı dolu keseciklerin bulunması durumu olan Beyinde Kist, çoğunlukla cerrahi operasyon ile tedavi edilmektedir.

Omurga kanalının daralması durumu olan Spinal Stenoz, medikal ve cerrahi yöntemler kullanılarak tedavi edilmektedir.

Sırt fıtığı, travma sonucu omur kemikleri arasındaki kıkırdak yapısının bozulması ve omuriliğe baskı yapması olup vidalama tekniği, egzersizleri ve cerrahi tedavi ile tedavi edilmektedir.

Beyin anevrizması, beyin içinde beyni besleyen damarlarda baloncuk oluşması olup, cerrahi yöntemlere başvurularak tedavi edilmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Nöroloji Hangi Hastalıkları Kapsar?

Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.

Beyin Cerrahi Nöroloji Mi?


Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.