Beyin ve Sinir Cerrahisi Makaleleri
Sinir sıkışması sonucu sol elde meydana gelen his kaybına sol el uyuşması adı verilmekte olup, neden olan hastalık tespit edilerek bu hastalığa yönelik tedavi yapılır.
Glioblastoma, beyin ve omurilikte görülen kötü huylu tümörler olup tedavisinde; cerrahi, ışın terapisi, kemoterapi ve hedeflenmiş tedavi yöntemleri kullanılır.
Subaraknoid kanama; herhangi bir nedenle beynin zarlarından olan araknoid zarın altında gelişen kanamalardır. Medikal tedavi ve diyaliz işlemleri sık tercih edilmektedir.
Beyin ödemi, kafa içinde farklı nedenlerden dolayı sıvı toplanması olup altta yatan nedenine göre tedavi yöntemi değişmektedir.
Kafada şişlik oluşumuna düşme, çarpma, darbe alma gibi travmalar neden olabilir. Şişliğin yanında bölgede morarma, renk değişikliği gözlenebilir. Şişliğin ve renk değişikliğinin zaman içinde düzelmesi beklenir.
Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.
Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.